Πτολεμαϊδα – Εμπόριο: Σύσταση ΤΟΕΒ, για έργο στον κάμπο της Δυτ. Εορδαίας  

Ο  επανασχεδιασμός του έργου των φραγμάτων και η διασύνδεση τους με το αρδευτικό δίκτυο του Εμπορίου Εορδαίας, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης της ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργος  Κασαπίδης, με  φορείς και κατοίκους της  περιοχής, στο πρώην δημαρχείο Μουρικίου, στην τοπική κοινότητα του  Εμπορίου.

Παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας , Παναγιώτη  Πλακεντά, του   αρμόδιου  Αντιπεριφερειάρχη κ. Μάνου και  των αντιδημάρχων Φουρκιώτη,  Σπόντη,  Καΐδου και Κεσκερίδη, συζητήθηκε η συνολική πρόταση του  Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών κ. Γρίβα, για την  εκ νέου εκβάθυνση των δύο υφιστάμενων φραγμάτων,  εξοικονομώντας στους ταμιευτήρες 200.000 λίτρα αντί για 120.000 που πρόβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός , η τοποθέτηση αγωγού μεταφοράς του νερού από τους ταμιευτήρες στο αρδευτικό δίκτυο  και η  βελτίωση του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου .

Πτολεμαϊδα – Εμπόριο: Σύσταση ΤΟΕΒ, για έργο στον κάμπο της Δυτ. Εορδαίας   

Για  να υλοποιηθεί το έργο,  απαιτείται  η  σύσταση φορέα ΤΟΕΒ από τους αγρότες του Εμπορίου για την διαχείριση των υδάτων, κάτι  που έχει θετική αποδοχή και  όπως  ανέφερε  ο  Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας  Εμπορίου κ. Μπόζιας, «έχουν υπογράψει έως τώρα, 32 αγρότες».

Ο  Περιφερειάρχης τόνισε ότι  το έργο κρίνεται αναγκαίο, ενώ ο Δήμαρχος Εορδαίας,  υπογράμμισε  ότι  «η δημοτική αρχή θα διευκολύνει την διαδικασία και όπου χρειασθεί θα συνεπικουρήσει ώστε να ολοκληρωθεί το έργο αυτό,  στον κάμπο της Δυτικής Εορδαίας».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος