Πτολεμαΐδα: Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο η υλοποίηση ερευνητικού πρωτοκόλλου για τη συσκευή της μάσκας του ΑΠΘ

Ερευνητικό πρωτόκολλο, όπου θα αποτυπωθεί με αξιόπιστο τρόπο η  περαιτέρω αποτελεσματικότητα, αναφορικά με τη χρήση της πρωτοποριακής συσκευής και της μάσκας που κατασκευάστηκε στα εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρέχοντας πλήρη προστασία στους υγειονομικούς από την  έκθεση στη νόσο  covid-19, πρόκειται να υλοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, σε συνεργασία με την επιτροπή των επιστημόνων  του ΑΠΘ και την εταιρεία BYTOX.

Η συσκευή της μάσκας σχεδιάστηκε με τη διεπιστημονική συνεργασία των τμημάτων, της  Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία ΒΥΤΟΧ ΑΕ, στο πλαίσιο συμπράξεων του Πανεπιστημίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Η έκθεση του ποιοτικού ελέγχου απέδειξε πως η συσκευή εξουδετερώνει έως το 100% του μικροβιακού και κατ’ επέκταση του ιικού φορτίου, αποστειρώνει τον αέρα και έχει υψηλή αποτελεσματικότητα.  Η πρώτη  πανελλαδικά κλινική εφαρμογή του συστήματος αυτού έγινε στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, και ήταν απολύτως  επιτυχημένη, καθώς η χρήστης της μάσκας, ήταν η μοναδική από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δεν νόσησε από covid-19 τους τελευταίους μήνες.

Όπως ανάφεραν ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Σταύρος Παπασωτηρίου, και η προϊσταμένη των ΤΕΠ, Πετρούλα Τσιπουράκη, η μάσκα  είναι εύχρηστη, καλύπτει όλο το πρόσωπο, χωρίς ο χρήστης  να χρειάζεται επιπλέον οφθαλμική προστασία, διευκολύνοντας  έτσι την παροχή των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, και παράλληλα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό απολαμβάνει ασφάλεια, που αντανακλά στο οικογενειακό περιβάλλον του και στους ασθενείς. Με αφορμή  την υλοποίηση του ερευνητικού πρωτοκόλλου, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας θα προμηθευθεί πέντε νέες συσκευές. Σήμερα χρησιμοποιείται μόνο μία,  μαζί με δύο μάσκες η κάθε συσκευή

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος