Πτολεμαΐδα: Κινητοποίηση της επιτροπής φοιτητών

Με αίτημα το « Μέτρα Τώρα. Να ανοίξουν οι Σχολές» η Επιτροπή φοιτητών Πτολεμαΐδας διοργανώνει κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη  στις έξι (6) το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία και διαμαρτύρεται γιατί επί ένα χρόνο τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά και  «ο Νόμος θα μείνει στα χαρτιά». Τα αιτήματα των φοιτητών συνοψίζονται στα εξής:

Να αυξηθεί άμεσα ο κρατικός προϋπολογισμός για τα πανεπιστήμια και να δοθούν όλα τα απαραίτητα χρήματα για την σωστή λειτουργία των Ιδρυμάτων και την πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας.

Να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα προστασίας της δημόσιας υγείας. Να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα εργαστήρια και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης, με μέτρα αποφυγής συνωστισμού. Ειδικά για το Α’ έτος να ξεκινήσουν με προτεραιότητα τα μαθήματα για τη γρήγορη ένταξη στη φοιτητική ζωή.

Να μην γίνουν πράξη τα νέα μέτρα καταστολής, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, face control και πειθαρχικά μέτρα.

Να γίνει καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μη χάσουμε αναγκαία γνώση, να μην επιβαρυνθούμε στην πορεία των σπουδών μας.

Προσλήψεις καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων μας. Ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε Σχολή.

Να πραγματοποιούνται rapid test δωρεάν σε ειδικούς χώρους μέσα στα Τμήματα.

Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη Υπουργείου- Ιδρυμάτων- Δήμων και Περιφερειών.

Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, μονιμοποίηση έκτακτων διδασκόντων, βοηθητικών κ.ά. ώστε όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα τμήματα.

Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους φοιτητές που κάνουν πρακτική

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Δ. Μακεδονία: Άνοιγμα των σχολών ζητούν οι φοιτητές

Το άνοιγμα των σχολών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ζητούν οι φοιτητές των Τμημάτων της Κοζάνης, αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους, ότι, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αποδεικνύουν στην πράξη ότι το ασφαλές άνοιγμα των σχολών είναι ρεαλιστικό και αναγκαίο, κάνοντας ξανά μάθημα στον χώρο της σχολής. Ενώ η επιτροπή φοιτητών Πτολεμαΐδας, ζητάει μέτρα για το άνοιγμα των σχολών. Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα, την Τετάρτη 10/3, στις 18:00 στις κεντρικές πλατείες των δύο πόλεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος