Πτολεμαΐδα: Ημέρα μνήμης για την Διεθνή Αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμος Εορδαίας  διοργανώνει εκδήλωση τιμής για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού  Ελληνισμού και υπενθυμίζει την υποχρέωση της συνέχισης του Αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της, αύριο Τρίτη 18 Μαΐου, στις 19:30, στο Πάρκο εκτάκτων Αναγκών στην Πτολεμαΐδα.

Πτολεμαΐδα: Ημέρα μνήμης για την Διεθνή Αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του ΠόντουKατά τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας  θα φωτιστεί  με το συμβολικό κόκκινο χρώμα το Δημαρχείο Εορδαίας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι το στέλεχος της Ευξείνου Λέσχης Πτολεμαΐδας Παναγιώτης Μωυσιάδης ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:  «Πτολεμαΐδα: Τόπος Μνήμης και Διεκδίκησης» ενώ ενεργή συμμετοχή θα έχουν ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και η Λέσχη Ποντίων Περδίκκα.

Θα ακολουθήσουν δρώμενα που θα παρουσιάσει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας – Μέλος του Δ Σ  της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων Γιώργος Χριστοφορίδης. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και όλοι οι Ποντιακοί Σύλλογοι της Εορδαίας. Θα τηρηθούν απόλυτα οι οδηγίες και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν λόγω του covid-19

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος