Πτολεμαΐδα: «Από τη Βιβλιοθήκη στο φεγγάρι»

Γιορτή βιβλίου και παιδικής δημιουργίας με τίτλο «Από τη Βιβλιοθήκη στο φεγγάρι» διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Παιδείας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας και την Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας.  Η Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 20 έως και την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και στην αυλή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, στις 19.00 στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η Ανθή Θάνου θα παρουσιάσει τη Μουσική Παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών με τίτλο «Η σελήνη και το νερό» και στις 20.30 θα δοθεί Παράσταση Καραγκιόζη, από τον Νικόλα Κουνέλη, με το έργο «Το φάντασμα του Σαραγιού».

Το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, στις 21.00 στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας θα προβάλει την ταινία «Μιουν, ο φρουρός του φεγγαριού». Την ίδια ώρα (21.00) στην αυλή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου θα παρουσιάσουν τραγούδια και κείμενα για το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι και στις 22.00 θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση του έναστρου ουρανού, με τη συνδρομή του Αστρονομικού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 στις 21.00 στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο Μάρκος Βαλαβάνης και οι μαθητές του θα παρουσιάσουν την μουσική παράσταση «Χάρτινο το φεγγαράκι…».

Και τις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων, στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα πραγματοποιούνται:

Από τις 18.00 έως τις 21.00 έκθεση βιβλίου, με τη συμμετοχή τοπικών Βιβλιοπωλείων.

Από τις 18.00 έως τις 20.00 Λογοτεχνική Παιδική Γωνιά με τον συγγραφέα Αλκιβιάδη Κούση.

Από τις 18.00 έως τις 21.00 Λογοτεχνικό καφενείο, με τη φιλοξενία έργων λογοτεχνών του Νομού Κοζάνης σε μία ελεύθερη ανάγνωση και συζήτηση.

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής της εξάπλωσης του Covid-19, όπως αυτά ορίζονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και θα απαιτηθούν κρατήσεις θέσεων για όλες τις παραστάσεις της διοργάνωσης, με μέγιστο αριθμό τα 50 άτομα για κάθε παράσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος