Π E Koζάνης: Περισσότεροι από 13 χιλιάδες εμβολιασμοί κατά του covid-19

“Περισσότεροι από 13 χιλιάδες εμβολιασμοί κατά του covid-19 έγιναν μέχρι σήμερα  στα οκτώ(8) αντίστοιχα κέντρα της Π Ε Κοζάνης, ενώ τα υπόλοιπα πέντε (5) εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να αναπτυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα  με την έλευση των νέων εμβολίων”. Στη δήλωση αυτή προέβη ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την όλη εξέλιξη με τους εμβολιασμούς ενώ συνεχάρη το Υγειονομικό δυναμικό και τη Διοίκηση για την άρτια οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου σε μία περιοχή που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά την γενικότερη εικόνα με τα κρούσματα στην Π Ε Κοζάνης ο κ. Μπογιατζίδης τόνισε ότι η εικόνα δεν είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων και θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα που σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς προκειμένου να διαχειριστούμε καλλίτερα την όλη κατάσταση για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. « Το θετικό είναι ότι ναι, μεν, μπορεί να έχουμε την εμφάνιση κρουσμάτων, συνέπεια των αποτελεσμάτων των εξετάσεων που γίνονται από τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες αρχές,  αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε ισχυρή πίεση στο σύστημα Υγείας. Δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε».

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας Σταύρος Παπασωτηρίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα στις κλινικές covid-19 νοσηλεύονται 13 ασθενείς, και η πληρότητα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως και στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, είναι στο 50%

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος