Κοζάνη: Βίντεο με τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης

Ένα ακόμα βίντεο, μέσα από το οποίο παρουσιάζονται οι ανεκτίμητοι θησαυροί της, ετοίμασε η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, και όποιος επιθυμεί μπορεί να το αναζητήσει και να το παρακολουθήσει στην ιστοσελίδα της.

Τα θέματα των βίντεο αντλούνται από το βιβλίο “Θησαυροί της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης” και δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες της σελίδας να ενημερωθούν για τον πλούτο που υπάρχει στην Βιβλιοθήκη. Για κάθε βίντεο υπάρχουν δύο εκδοχές του, μία στην ελληνική και μία στην αγγλική γλώσσα.

Το νέο βίντεο παρουσιάζει το χειρόγραφο Λεύκωμα του Ευφρόνιου Ραφαήλ Πόποβιτς, ενός επιφανούς πνευματικού ανθρώπου, γεννημένου στην Κοζάνη το 1772 ως Χαρίσιος Παπαδημητρίου (Παπαγιαννούσης), και καλύπτει την περίοδο 1796- 1819. Περιέχει αφιερωματικές σημειώσεις διαφόρων ανθρώπων, σε ένδειξη φιλίας προς τον ιδιοκτήτη του, γραμμένες στα ουγγρικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά και άλλες γλώσσες. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της επίδρασης του ευρωπαϊκού ουμανισμού στο πλαίσιο του Διαφωτισμού, αλλά και των σχέσεων που ανέπτυσσαν οι επιφανείς πνευματικοί άνθρωποι της Κοζάνης με διάφορες προσωπικότητες του εξωτερικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος