Κοζάνη: Συνάντηση συνεργασίας Σ. Κωνσταντινίδη με τον υπουργό  Εθνικής Άμυνας

Στην πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή της Π.Ε. Κοζάνης, Στάθη Κωνσταντινίδη, στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον ενημέρωσε για τις διαστάσεις και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και ζήτησε και τη δική του συμβολή στο μεγάλο εγχείρημα του παραγωγικού μετασχηματισμού της περιοχής.

Αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων, ο υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του για την αξιολόγηση και αποδοχή βιώσιμων προτάσεων.

Δεδομένου ότι τα στρατόπεδα, κατά κανόνα, διαθέτουν επαρκείς υποδομές και δίκτυα, και κατά συνέπεια προσφέρονται ως υποδοχείς επενδύσεων και ανάπτυξης, ενόψει και της εκπόνησης των νέων Πολεοδομικών Σχεδίων, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη και από τους Δημάρχους της Π.Ε. Κοζάνης ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές προτάσεις τους.

Ειδικά για το στρατόπεδο των “Μακεδονομάχων” στην Κοζάνη, με μία ολοκληρωμένη πρόταση, μπορεί να δοθεί τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, όπως ειπώθηκε, και γι’ αυτό πρέπει να μελετηθούν όλες οι δυνατότητες αξιοποίησής του, ακόμα και με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Περαιτέρω, ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό να διερευνήσει, σε συνεργασία με τον συντονιστή ΣΔΑΜ κ. Μουσουρούλη, την πιθανότητα εγκατάστασης στην Π.Ε. Κοζάνης κάποιας διαδικασίας παραγωγής ή συντήρησης υλικών ή μέσων προοριζόμενων για τον στρατό, δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας, του δυναμικού και του εξοπλισμού που διαθέτει η περιοχή στον τομέα της μηχανολογίας, καθώς και των συναφών Σχολών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει και των συνεργασιών που συνάπτει το ΥΕΘΑ με άλλες χώρες για τη συμπαραγωγή εξοπλισμών, αμυντικών μέσων και συστημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος