Κοζάνη: Συνάντηση Γ. Αμανατίδη με Σ. Πέτσα για επιχειρηματικότητα – ανάπτυξη

Συνάντηση είχε  ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα Στέλιο για θέματα αυτοδιοίκησης, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, δεδομένου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί επιταχυντή της.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας:

  1. Δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει άμεσα τον Δήμο Σερβίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την καταιγίδα «ΘΑΛΕΙΑ» και την ισχυρή χαλαζόπτωση, τον Αύγουστο του 2020, όπως άλλωστε και στην ευρύτερη περιοχή.

Με τη χρηματοδότηση αυτή (είχε προηγηθεί η περίπτωση του Βελβεντού) θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και θα ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης των υποδομών προς όφελος των πολιτών

  1. Συμφώνησε και θα προωθήσει άμεσα, νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων μίσθωσης των κυλικείων δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για δύο (2) έτη, ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης τους.
  2. Ο Βουλευτής ανέπτυξε, την ιδέα επιτάχυνσης έργου στην ελληνική περιφέρεια με την παραγωγική συνεργασία των αναπτυξιακών φορέων και μηχανισμών της περιοχής  (Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης, Διαχειριστικές Αρχές). Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά την πρόταση και ζήτησε περαιτέρω εξειδίκευσή της, την οποία σκοπεύει να του παρουσιάσει ο Βουλευτής στο προσεχές διάστημα.
  3. Συμφώνησε απόλυτα  με την ιδέα-πρόταση του Βουλευτή σύμφωνα με την οποία, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την «ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ», δεν θα απαγορεύεται η συμμετοχή των αλόγων στο πλαίσιο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εθίμων που αναπτύσσονται στις τοπικές κοινωνίες.

Το θέμα τέθηκε ειδικότερα για το έθιμο των καβαλάρηδων του δεκαπενταύγουστου στη Σιάτιστα το οποίο, σύμφωνα με τη δέσμευση του κ. Υπουργού, δεν θα επηρεαστεί.

Στο πλαίσιο του ίδιου νομοσχεδίου συζητήθηκε και το θέμα των κυνηγετικών σκύλων για το οποίο θα υπάρξει μέριμνα στη βάση των αιτημάτων που κατατέθηκαν από τους Συλλόγους.

  1. Τη συνάντηση απασχόλησαν επίσης θέματα

– ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με τη μείωση του κόστους χρήσης νερού και

– μίας διαφορετικής φιλοσοφίας στους διορισμούς στο δημόσιο τομέα με στόχο την  προώθηση των συμφερόντων των διοριζόμενων με κριτήριο τον τόπο διαμονής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος