Κοζάνη: Στην Πταισματοδίκη ο Δήμαρχος για την ύπαρξη αμιάντου στην λίμνη Πολυφύτου

Στην Πταισματοδίκη Κοζάνης προσήλθε ο Δήμαρχος της πόλης, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εις βάρος του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου. Όπως ανέφερε ο κ. Μαλούτας  στη διάρκεια της συνεδρίασης του  Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, κλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Πταισματοδίκη Κοζάνης στην οποία κατέθεσε σχετικές μελέτες κι έρευνες που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν ίνες αμιάντου στη Λίμνη Πολυφύτου.

Κοζάνη: Στην Πταισματοδίκη ο Δήμαρχος για την ύπαρξη αμιάντου στην λίμνη ΠολυφύτουΗ δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης που έγινε στις 11/1/2021 ότι «Η λίμνη Πολυφύτου είναι γεμάτη από αμίαντο. Δεν θα ανακαλύψουμε τώρα τον αμίαντο. Η λίμνη Πολυφύτου δεν κινδυνεύει από τον αμίαντο αλλά έχει ήδη αμίαντο», ήταν και ο λόγος που οδήγησε το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου σε μήνυση εις βάρος του.

Όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Κοζάνης, «η παρουσία του αμιάντου είναι αυτονόητη δεδομένου ότι η ύπαρξη μεταλλείων αμιάντου Βορείου Ελλάδος σημαίνει ότι όλα τα πετρώματα περιέχουν αμίαντο. Όλα τα υπόγεια νερά και η περιοχή είναι γεμάτη από αναβρυκά και πηγές που διέρχονται από τα πετρώματα, διαβρώνουν τα πετρώματα που έχουν αμίαντο, εμπλουτίζονται σε αμίαντο όποτε εμπλουτίζουν τη λίμνη με ίνες αμιάντου». Ο κ. Μαλούτας επανέλαβε στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε τις σχετικές μελέτες που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του ότι υπάρχουν ίνες αμιάντου στη λίμνη Πολυφύτου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος