Κοζάνη – Στ. Κωνσταντινίδης: Καλές ειδήσεις για τον τόπο μας από τον ΟΑΕΔ

Καλές ειδήσεις για την περιοχή προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινάει η υλοποίηση του στοχευμένου προγράμματος του ΟΑΕΔ, ύψους 107 εκατομμυρίων ευρώ, για τη Δίκαιη Μετάβαση, που αναφέρεται: Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από νέους άνεργους. Στην επιχορήγηση μετεγκατάστασης. Στη συμβουλευτική, κατάρτιση και απασχόληση ανέργων. Επίσης, η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης ανέργων σε καινοτόμες, μεθόδους στον αγροτικό τομέα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η ενεργειακή αναβάθμιση της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ της Κοζάνης και η μετατροπή της σε Πράσινο Σχολείο, με σκοπό την παροχή ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης σε άνεργους, σε ειδικότητες που σχετίζονται με το Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και της “πράσινης οικονομίας”. Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία που απαντάει στο αίτημα για την κατάρτιση του δυναμικού της περιοχής σε αντικείμενα που θα εμφανίσουν αυξημένη ζήτηση το επόμενο διάστημα, και για τον σκοπό αυτό ο διοικητής του ΟΑΕΔ θα επισκεφθεί την Κοζάνη.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Κοζάνης ζήτησε, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή προγραμμάτων ειδικά για την περιοχή λόγω της απολιγνιτοποίησης. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι η προστασία και αναβάθμιση της απασχόλησης αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα, ώστε να αποδειχθεί η μετάβαση στη μετα-λιγνίτη εποχή πραγματικά Δίκαιη και Βιώσιμη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος