Κοζάνη – Μ. Παπαδόπουλος: “Επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία” – Νέες θέσεις εργασίας

«Επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο «κοινωνικό πακέτο» του ΟΑΕΔ, συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη της απασχόλησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι  η παρέμβαση στήριξης της απασχόλησης στη Δυτική Μακεδονία, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, γίνεται στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης και θα ακολουθήσουν και άλλα, για μια περιοχή που η ανεργία είναι και παραμένει στο κόκκινο εδώ και χρόνια. Ο υφυπουργός Μεταφορών  επισήμανε στον απόηχο και του forum που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη για την δίκαιη μετάβαση, πως αποτελεί  στρατηγική επιλογή, της κυβέρνησης ένα νέο βιώσιμο και αειφόρο αναπτυξιακό μοντέλο.

Σε ότι αφορά στα προγράμματα ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε,  ότι  σήμερα Παρασκευή αλλά και την ερχομένη Δευτέρα, ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες θέσεις εργασίας και ξεκινούν  οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα  πρόγραμμα επιδότησης και την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 3.400 +1450 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 1.450 θέσεις ανέργων 18-29 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος