Κοζάνη: Λ. Μαλούτας «Δεν έχουν οι δήμοι ευθύνη για τα αδέσποτα»

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα, που παραμένει χωρίς να επιλύεται, δεν είναι θέμα του δήμου, τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων και το νέο νομοσχέδιο.

«Δεν είναι ευθύνη του δήμου να ανατρέψει αυτό το νομοσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι δεν είναι οι δήμοι η γενεσιουργός αιτία των αδέσποτων, αλλά η ανευθυνότητα των πολιτών να εγκαταλείπουν σκυλιά. Και αυτήν πρέπει να καταπολεμήσουμε με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού. Υπογράμμισε επίσης, ότι η διαχείριση αποτελεί ένα μεγάλο κόστος και κάθε χρόνο η λειτουργία ενός πάρκου θα βαρύνει τους δημότες και ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις μπορεί να είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια που γίνεται.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου και  Περιβάλλοντος, Βασίλης Βασιλακόπουλος, κατά την τοποθέτησή του, έκανε λόγο για αυστηρότερο πλαίσιο που θεσμοθετείται ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι «είναι χωρίς καμία λογική η συμμετοχή των φιλοζωικών σωματείων στην αυτοδιοίκηση. Ουσιαστικά με το νέο νόμο οι φιλοζωικές οργανώσεις και τα σωματεία συνδιοικούν με το δήμο”, κάτι που όπως είπε  δε μπορεί να το καταλάβει. Είναι πρωτοφανές, σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, να έχουν εποπτικό ρόλο στην επταμελή και στην πενταμελή επιτροπή και ανοίγει ο δρόμος να χρηματοδοτεί ο δήμος τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε την ανάγκη για διαδημοτικές συνεργασίες υπό την αιγίδα της Περιφέρειας. Όπως ανέφερε, τα αδέσποτα σκυλιά στο δήμο Κοζάνης ανέρχονται στα 2.000 με τα μισά από αυτά στην πόλη, σύμφωνα με υπολογισμούς του 2019. Για μια φορά ακόμα αναφέρθηκε στο πάρκο σκύλων, όπου θα σιτίζονται τα ζώα και θα εξασφαλίζονται οι όροι ευζωίας. Σε ότι αφορά στο κτηνιατρείο της Λευκόβρυσης ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε  ότι η περιφέρεια υπέβαλε λάθος μελέτη και αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί το έργο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος