Κοζάνη – Κ. Βέττα: Ερώτηση για τα προβλήματα των παραγωγών πατάτας στην Π.Ε. Κοζάνης

 Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης, Καλλιόπη Βέττα, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση για τα προβλήματα των παραγωγών πατάτας που παρατηρούνται στην περιοχή και ιδιαίτερα στη Δυτική Εορδαία, τον Πολύμυλο, το Δρέπανο, το Μαυροδένδρι, την Ποντοκώμη, τον Άγιο Δημήτριο, την Καστανιά, το Λιβαδερό, τα Μπουτζάκια και τον Φούφα.

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στη δραματική μείωση της ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας, γεγονός που ωθεί τους παραγωγούς να διαθέτουν το προϊόν τους σε εξευτελιστικές τιμές ή να μην προχωρούν καν στη συγκομιδή του από τα χωράφια. Σε συνδυασμό δε, με τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού, τα οποία οδήγησαν σε αισθητά μειωμένη παραγωγή, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιδεινωμένη.

Ως αποτέλεσμα, η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιεργητών δεν έχει καλύψει καν το κόστος της παραγωγής, τη στιγμή, μάλιστα, που τα έξοδα για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η κ. Βέττα, με την ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνει ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει μεγάλα αδιέξοδα συνολικά στην αγροτική παραγωγή, ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να λάβει έκτακτα μέτρα για να στηρίξει τους παραγωγούς της Π.Ε. Κοζάνης.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος