Κοζάνη: Επίσκεψη Κ. Βέττα στον ΟΑΕΔ

Αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει τη Π.Ε. Κοζάνης, με τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. να ξεπερνούν τους 16.000, έγινε στη συνάντηση που είχε στον ΟΑΕΔ Κοζάνης, με τον Διευθυντή Κωνσταντίνο Κυτίδη και  τους εργαζόμενους, η Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Καλλιόπη Βέττα.

Έγινε ειδική επισήμανση ότι πρόκειται για την περιοχή με τους πιο μακροχρόνια άνεργους και τονίστηκε ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε μετά τον Ιούνιο -με το πέρας του καθεστώτος των αναστολών- καθώς απολύθηκαν περίπου 450 εργαζόμενοι, οι οποίοι αθροίστηκαν στην γενική καταμέτρηση. Επίσης, υπήρξε αναφορά στις οικονομικές υποχρεώσεις του Υπουργείου Εργασίας προς τον ΟΑΕΔ αλλά και στην καθυστέρηση εκπόνησης στοχευμένων προγραμμάτων για την περιοχή, ήδη, από τον Φεβρουάριο.

Στις επαφές με τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την κα Βέττα, επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ τόσο γενικά, όσο και ειδικά στην Π.Ε. Κοζάνης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας.

Η κ. Βέττα επεσήμανε ότι “δεν μπορεί η Π.Ε. Κοζάνης και η Δ. Μακεδονία – την ώρα που χάνονται, μαζικά, εκατοντάδες  θέσεις εργασίας- να  αντιμετωπίζεται με τους ίδιους όρους στα προγράμματα με άλλες περιφέρειες”. Τέλος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας στη μεταλιγνιτική περίοδο είναι μονόδρομος για την δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση σε ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, ενώ επεσήμανε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να μην αφήσει κανέναν πολίτη της περιοχής χωρίς την απαραίτητη στήριξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος