Κοζάνη: Αποκαταστάθηκε η ρευματοδότηση στην περιοχή της Λίμνης Πολυφύτου- Ανεμοσούρια στο οδικό δίκτυο- Θερμοκρασία στους -10 Βαθμούς Κελσίου

Αποκαταστάθηκε η ρευματοδότηση σε δεκάδες μικρούς οικισμούς, τα Σέρβια και το Βελβενδό, στην περιοχή της Λίμνης Πολυφύτου Κοζάνης. Η διακοπή οφείλονταν σε βλάβη που σημειώθηκε πριν απο δυο ώρες περίπου σε υποσταθμό στην τοπική κοινότητα Αυλές του Δήμου Σερβίων Βελβενδού. Για την αποκατάσταση της βλάβης κινητοποιήθηκαν άμεσα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Εν τω μεταξύ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό που διατρέχει την περιφέρεια διεξάγεται κανονικά, ενώ αλυσίδες ή χειμωνιάτικα λάστιχα χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των Νομών Κοζάνης και Φλώρινας. Καλύτερη είναι η κατάσταση στο στους Νομούς Γρεβενών και Καστοριά, όπου αλυσίδες απαιτούνται μόνο στην παλαιά εθνική οδό Καστορίας – Φλώρινας μέσω Βιτσίου.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί που κινούνται στις περιοχές Ποντοκώμης Κοζάνης, Ξηρολίμνης και Καλαμιάς Κοζάνης, περιοχή Αεροδρομίου Κοζάνης και Γαλάνης καθώς σημειώνονται ανεμοσούρια που εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων και υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού των οδηγών εξαιτίας των ιδιαίτερα ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έχοντας ρίξει τον υδράργυρο στους -10 με -12 βαθμούς κελσίου. Μέσα στην νύχτα οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν ακόμη πιο χαμηλά.

Απο την πλευρά της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με τον αποχιονισμο και την συνεχόμενη ρίψη αλατιού στο οδικό δίκτυο.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος