Γρεβενά: Ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής του Γρεβενίτη μέσω Σ.Β.Α.Κ.

Η ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής του Γρεβενίτη αποτελεί τον βασικό στόχο του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ), προκειμένου να συγχρηματοδοτηθούν και νέα έργα, τα οποία θα δημιουργήσουν ελκυστικές διεξόδους άθλησης και αναψυχής, τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γρεβενών, Χρήστος Τριγώνης.

Το Σ.Β.Α.Κ προβλέπει τη χρηματοδότηση των μελετών για την ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής του Γρεβενίτη με πεζοδρομήσεις και ποδηλατόδρομους, όπως επίσης και πεζοδρομήσεις οδών στην πόλη των Γρεβενών, με αντικατάσταση του οδοφωτισμού και σύγχρονους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Γρεβενά: Ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής του Γρεβενίτη μέσω Σ.Β.Α.Κ.Το σχέδιο εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών και όπως επεσήμανε  ο κ. Τριγώνης, «έχει ορίζοντα δεκαετίας, για να υλοποιηθεί». Ο κ. Τριγώνης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης  προσωπικού στους Δήμους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ισχυρές διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, για να προχωρήσουν τα έργα που προγραμματίζονται.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης  

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος