Εορδαία: “Κανονικά οι εργασίες για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου στον Περδίκκα”

«Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες από την εταιρεία και δεν έχουν διακοπεί, όπως αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, για την όδευση του Αγωγού της ΔΕΔΑ από την Κοινότητα του Περδίκκα, εργασίες που ραδιομετρούνται, την ώρα που τα παιδιά παίζουν δίπλα στα σκαμμένα κάτι που ελλοχεύει μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τους» υποστηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Εορδαίας «Με το βλέμμα στο μέλλον» Στάθης Κοκκινίδης.

ο κ. Κοκκινίδης με μέλη της παράταξης του αλλά και μέλη των τοπικών οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π Σ, επισκέφθηκε τον Περδίκκα προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που  διέρχεται από την πλατεία και διάφορα σημεία του οικισμού.

Στη συνάντηση με τον κοινοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «Περδίκκας- Νέα εποχή» Ηλία Αρσενίδη, παρουσία πολλών κατοίκων, αναφέρθηκε ότι “το κοινοτικό συμβούλιο δεν έχει στα χέρια του ούτε τη σύμβαση αλλά ούτε και Μελέτη για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία του τοπικού πληθυσμού, για την ασφάλεια τους από πιθανή διαρροή, αλλά, ούτε και ως προς στην αποκατάσταση πιθανών ζημιών”.

Τα αιτήματα των κατοίκων του Περδίκκα, κατά την ενημέρωση του κ. Αρσενίδη επικεντρώνονται στα: κατασκευή αντλιοστασίου στο χωριό, εκπόνηση και δημοσίευση της Μελέτης για τις επιπτώσεις από την υλοποίηση του έργου στην Υγεία και Ασφάλεια των κατοίκων καθώς και στο περιβάλλον, ενώ, χαρακτηρίζεται «ψευδές» το δίλημμα “αέριο ή τηλεθέρμανση”, γιατί  η κατασκευή του αντλιοστασίου  μπορεί να επιτρέψει τη σύνδεση σε οποιονδήποτε  χρόνο και παράλληλα να συνδεθεί ο οικισμός με την τηλεθέρμανση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος