Δυτική Μακεδονία: Δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στις 9 Απριλίου

Η Δυτική Μακεδονία και η Φλώρινα είναι ο επόμενος γεωγραφικός σταθμός για τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» του κοινού χρονοδιαγράμματος της ΕΡΤ και της DIGEA.

Η μετάβαση στις αναφερόμενες περιοχές θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 9 Απριλίου, και τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν είναι:
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΟΥΝΑΣΑ
ΚΕΛΛΗ
ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ
ΜΕΤΑΞΑΣ
ΠΥΛΗ
ΤΣΟΤΥΛΙ
ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ

Οι τηλεθεατές των περιοχών που καλύπτονται από τα συγκεκριμένα κέντρα εκπομπής θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες, ενώ επισημαίνεται ότι δε χρειάζεται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού. Όσοι τηλεθεατές διαθέτουν δέκτη High Definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) θα μπορούν να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και σε υψηλή ευκρίνεια.

Υπενθυμίζεται πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης, που πραγματοποιείται βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος