Δ. Μακεδονία: Υπογραφή συμβάσεων για την εκπόνηση τριών μελετών αναδασμών

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις για την εκπόνηση ισάριθμων μελετών εκούσιων αναδασμών των αγροκτημάτων Λουκομίου, Σπάρτου και Σισανίου της Π.Ε. Κοζάνης υπέγραψε  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης.

Οι μελέτες χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα εκπονηθούν από την ΑΝΚΟ. Αφορούν τους εκούσιους αναδασμούς του αγροκτήματος Λουκουμίου με προϋπολογισμό 134.145€, του αγροκτήματος Σπάρτου με προϋπολογισμό 164.509€ και Σισανίου με προϋπολογισμό 61.569€.

Σκοπός των αναδασμών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια,  είναι η δημιουργία ιδιοκτησιών γης, οι οποίες θα αποτελέσουν βιώσιμες γεωργικές εκτάσεις, ενώ θα αποδοθούν στους φορείς των τριών περιοχών όλες οι αυθαίρετα καλλιεργούμενες εκτάσεις και θα επιλυθούν χρόνια ζητήματα κτηματολογικών διαφορών.

Επιπλέον, αναμένεται να επιτευχθεί μείωση του κόστους παραγωγής, οικονομία φυσικών πόρων και καλύτερη διάρθρωση των καλλιεργειών. Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, είναι η στήριξη του πρωτογενή τομέα και η ολοκλήρωση του μέγιστου δυνατού αριθμού αναδασμών, έργων που ειδικά για την Π.Ε. Κοζάνης έχουν να εκπονηθούν τουλάχιστον μια δεκαπενταετία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος