Δ. Μακεδονία: Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή, από το συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ»

Κριτική στην περιφερειακή Αρχή, για τα δυόμιση χρόνια της θητείας της, ασκεί η Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», Γεωργία Ζεμπιλιάδου. Στο κείμενο που υπογράφει, παραθέτει στοιχεία που, όπως υποστηρίζει, δείχνουν ότι εάν η τροχιά της οικονομικής ανάπτυξης στην Περιφέρεια δεν αλλάξει άμεσα οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

Η κα Ζεμπιλιάδου κάνει αναφορά, στην κατάρρευση του ΑΕΠ, στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, στην πληθυσμιακή μείωση, στις συνέπειες της απολιγνιτοποίσης, στην άναρχη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, στη μείωση του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και στη χαμηλή απορροφητικότητα.

Επίσης κάνει λόγο, για στασιμότητα των μεγάλων υποδομών και των Διευρωπαϊκών Δικτύων και για αποσπασματικό σχεδιασμό στον αγροτικό τομέα, στον τουρισμό, στη γούνα και στον επιχειρηματικό τομέα. Για το θέμα της πανδημίας η κα Ζεμπιλιάδου τονίζει ότι Περιφερειακή Αρχή δεν πίεσε για την κάλυψη των κενών των Νοσοκομείων και δεν προχώρησε με μια δυναμική καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό των πολιτών. Έτσι η Δυτική Μακεδονία είχε θλιβερή πρωτιά στους μη εμβολιασμένους και επακόλουθα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων.

Η Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή πως λειτουργεί ως εκπρόσωπος της κεντρικής εξουσίας και δεν κατάφερε να συγκροτήσει ένα ενιαίο μέτωπο διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης των συμφερόντων της Δυτικής Μακεδονίας. Η κ. Ζεμπιλιάδου τονίζει ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το χρονοδιάγραμμα της απολιγνιτοποίησης και να εφαρμοσθεί άμεσα ένα πρόγραμμα διάσωσης της τοπικής οικονομίας και της κοινωνικής δομής στη Δυτική Μακεδονία. Η Περιφέρεια, υποστηρίζει, χρειάζεται ένα χειροπιαστό μεταβατικό πρόγραμμα με άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των ανέργων και της οικονομίας συνολικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος