Δ. Μακεδονία – ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Απόψεις και προτάσεις για την πορεία στη μεταλιγνιτική περίοδο

Επιστολή με τις απόψεις του για την πορεία της μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο καθώς και προτάσεις επενδύσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, απέστειλε το Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προς τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, με κοινοποίηση στους βουλευτές και στους Δημάρχους της Περιφέρειας.

Αρχικά το ΓΕΩΤΕΕ μεταφέρει προβληματισμούς και παρατηρήσεις για την πορεία των ενεργειών της μεταλιγνιτικής περιόδου, που λόγω της κρισιμότητάς τους, όπως σημειώνει,  χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και διαχείρισης από την Περιφέρεια. Συγκεκριμένα αναφέρει: Δεν υφίσταται η τήρηση ενός συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος Μετάβασης με αποτέλεσμα να οξύνονται οι επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης. Παραμένει υποτονική η παρέμβαση της Κεντρικής Διοίκησης για κατεύθυνση επενδύσεων προς τη Δυτική Μακεδονία. Και η υπό ίδρυση Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης πρέπει να εδρεύει στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε παραθέτει επικαιροποιημένες, όπως τις χαρακτηρίζει, προτάσεις για δυνητικές επενδύσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για προτάσεις που το Επιμελητήριο είχε επεξεργαστεί και καταθέσει στη μελέτη για την ομαλή μετάβαση στη μετα–λιγνίτη εποχή. Ειδικότερα προτείνει: Ανάπτυξη του τομέα τροφοδοσίας των αγροτών, με επένδυση στην παραγωγή αγροτικών εφοδίων και πολλαπλασιαστικού υλικού. Γεωργία Ακριβείας και Εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών. Αξιοποίηση των εσωτερικών υδάτων, λιμνών και ποταμών της Περιφέρειας και ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο των Υδατοκαλλιεργειών. Ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο του τουρισμού. Και μεταφορά, διαχείριση και επεξεργασία αποβλήτων γεωργικού τομέα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος