Δ. Μακεδονία- Γ. Κασαπίδης: Πρωτοφανής ζημιά – Αποζημίωση στο 100% για τους δενδροκαλλιεργητές

«Τέλη Μαΐου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου  να υπάρχει μία πλήρης εικόνα σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής στις δενδροκαλλιέργειες της Δυτ. Μακεδονίας από τον πρόσφατο παγετό», δήλωσε  στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, υπογραμμίζοντας ότι «ήταν  πρωτοφανής η ζημιά και ολοσχερής η καταστροφή».

Δ. Μακεδονία- Γ. Κασαπίδης: Πρωτοφανής ζημιά – Αποζημίωση στο 100% για τους δενδροκαλλιεργητέςΔ. Μακεδονία- Γ. Κασαπίδης: Πρωτοφανής ζημιά – Αποζημίωση στο 100% για τους δενδροκαλλιεργητές

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ζημιά στις δενδροκαλλιέργειες της Δυτ. Μακεδονίας ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ, αφού έχουν πληγεί 45.000 στρέμματα δενδροκαλλιεργειών και η καταστροφή κυμαίνεται μεταξύ 80 έως 90%.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης , ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στις επαφές και τις συναντήσεις του με τους αρμόδιους Κυβερνητικούς φορείς, καθώς και στην δέσμευση, που υπήρξε να προχωρήσουν γρήγορα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, για να ενταχθεί η περιοχή σε ειδικό καθεστώς στήριξης και να υπάρξει αποζημίωση στο 100%, στους πληγέντες δενδροκαλλιεργητές της Δυτ. Μακεδονίας.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος