Δ. Μακεδονία: Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας

Με στόχο την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν, από σήμερα 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στις δράσεις της «Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κινητικότητας», η οποία για φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι».

Στην Κοζάνη σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δράση «Συνδυάζω και απολαμβάνω, τη φύση με την άθληση σε κάθε ηλικία», με περίπατος και γυμναστική με την τρίτη ηλικία στο Άλσος Κουρί.

Αύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου Συνδιοργάνωση ΕΒΕ Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση  «Το μέλλον είναι ηλεκτρικό». Από τις 10.30 έως τις 23.00 θα υπάρχουν στην κεντρική πλατεία από επιχειρηματίες της πόλης

Ηλεκτρικά ποδήλατα, αυτοκίνητα και πατίνια. Επίσης θα υπάρχει χώρος ώστε να μπορεί το κοινό να απολαύσει βόλτα με ποδήλατα και πατίνια.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  από τις 10.30 στην εκδήλωση «Μικροί Δημότες σε κίνηση», θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλη την Κεντρική πλατεία για τα Παιδιά. Στις 20.30 στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί «Βραδιά παρατήρησης του έναστρου ουρανού» με τα τηλεσκόπια των μελών του Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας.

Τη  Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στον Δημοτικό Κήπο η δασκάλα yoga Μαριλίζα Ταρνανίδου θα παρουσιάσει μια ξεχωριστή δράση ακροβατικής yoga

Στα Γρεβενά, σήμερα Παρασκευή 16.9.2022, στις 10 το πρωί το τμήμα τροχαίας θα διανείμει φυλλάδια και θα πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με την οδική ασφάλεια στην πόλη των Γρεβενών. Από τις 16:00 έως τις 20:00, στο γήπεδο τένις θα πραγματοποιηθεί η δράση «Μάθε tennis», από τον Αθλητικό Σύλλογο Αντισφαίρισης Γρεβενών.

Το Σάββατο 17.9.2022, από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί γιορτή ψωμιού και γλυκού, στον Μύλο Γιαννακόπουλου. Στις 15:00, στο γήπεδο της ΕΠΣ Γρεβενών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν των Αθλητικών συλλόγων «Σειρήνα» και «Μακεδονικός Αστέρας», θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Σειρήνα Γρεβενών και ΠΑΟ Κοίλων και free style football με τον Γιάννη Χαριζόπουλο.

Την Κυριακή 18.9.2022, από τις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Αιμιλιανού, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Όλη η πλατεία ένα παιχνίδι», με μίνι βόλεϊ, σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Γρεβενών. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί «παιχνίδι αυτοπεποίθησης για μικρά παιδιά», με την ψυχολόγο, Φρόσω Πετρέντιου και στις 12:30 Kangoo jumps, με την γυμνάστρια, Στέλλα Μπακαλούμη.

Τη Δευτέρα 19.9.2022, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη μαθητών στις ανασκαφές του Αγίου Γεωργίου, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, Την ίδια ώρα (10:00) θα γίνουν στο δημαρχείο τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα  «Ασφαλής οδήγηση» από το τμήμα τροχαίας Γρεβενών. Στις 21:00 στην οδό Φαρδυκάμπου, η κινηματογραφική λέσχη Γρεβενών θα προβάλει την ταινία «Interdependence».

Στην Πτολεμαΐδα οι εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», που ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, περιλαμβάνουν διάφορες δράσεις, όπως:  Λαμπαδηδρομία – ποδηλατοβόλτες – δεντροφυτεύσεις – ενημερώσεις μαθητών- εκδηλώσεις με φορείς – ενημέρωση από την Πυροσβεστική και τη Δημοτική Αστυνομία – Ορειβατικές διαδρομές – παρουσιάσεις βιβλίων – μουσικές παραστάσεις – σκάκι – ηλεκτροκίνηση – συλλογή δείγματος για δωρητές μυελού των οστών και αιμοδοσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος