Δ. Μακεδονία: Αποχώρηση ιδιώτη από τα πλωτά φωτοβολταϊκά της λίμνης Πολυφύτου

Απέσυρε την αίτησή της για την κατασκευή πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου 100MW, στην λίμνη Πολυφύτου, ιδιωτική εταιρία, καθώς δεν κατέβαλε εμπρόθεσμα στη ΡΑΕ, το τίμημα για το Εφάπαξ Τέλος Έκδοσης Βεβαίωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στο χθεσινό (24/6/2021) περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Λιάσης, η ΡΑΕ δεν χορήγησε στον ιδιώτη τη βεβαίωση Παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας για τα πλωτά φωτοβολταϊκά εγκατεστημένης στη λίμνη Πολυφύτου της Δημοτικής Ενότητας Σερβίων και Κοζάνης, «προφανώς», όπως ανέφερε «γιατί είδε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας».

Η αναφορά αυτή έγινε με αφορμή τον υπό κατασκευή αιολικό σταθμό του Αετού Φλώρινας, για τον οποίο υπήρξε, πέρα των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας και μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τη διακοπή του έργου, επειδή δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Δασικής και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Για «εικόνες ντροπής» έκανε λόγο η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, με αφορμή την επέμβαση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των κατοίκων που αντιδρούν, ενώ τόνισε ότι είναι γνωστό «πώς δίνονται οι άδειες» και πρόσθεσε ότι περίμενε «ότι θα υπήρχε μια παρέμβαση του περιφερειάρχη για να αποφύγουμε αυτά τα γεγονότα».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Γιάννης Κιοσές, αφού ανέφερε ότι «το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την ανάκληση αδείας και έδωσε το δικαίωμα στην Εταιρία να αρχίσει τις εργασίες», επισήμανε , ότι η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας «δεν μπορούσε να αρνηθεί την αδειοδότηση των μηχανημάτων».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –  Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος