ertnews.gr

Koμοτηνή:Άσπρισε η Ροδόπη και ολόκληρη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

03/01 14:41
Koμοτηνή:Άσπρισε η Ροδόπη και ολόκληρη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στα λευκά ντύθηκαν από το πρωΐ στις 8 περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου τοπικά το χιόνι σε πολλές περιοχές με υψόμετρο πέφτει πυκνό και το κρύο είναι αρκετά τσουχτερό.

Από νωρίς το πρωΐ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ είναι επί ποδός και συντονίζει τις ενέργειες Δήμων και Περιφερειακών Ενοτήτων με στόχο να κρατηθεί εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ανοικτό, με ρίψεις αλατιού από μηχανήματα, προκειμένου το βράδυ να μην διακοπεί η κυκλοφορία λόγω παγετού.
Μηχανήματα Αποχιονισμού της Εγνατίας οδού από το πρωΐ κάνουν ρίψεις αλατιού, δίνοντας έμφαση σε τμήματα του δρόμου όπου συσσωρεύεται το χιόνι. Η κυκλοφορία μέχρι στιγμής διεξάγεται κανονικά και με χαμηλές ταχύτητες, καθώς η πυκνότητα με την οποία πέφτει το χιόνι, -σε κάποια τμήματα του δρόμου- εμποδίζει την καλή ορατότητα.
Στον ορεινό όγκο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποκλεισμός δρόμου, ωστόσο καλό θα είναι οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μέχρι το απόγευμα θα εξελιχθεί το φαινόμενο, ενώ οι προβλέψεις της ΕΜΥ έκαναν λόγο και για βροχοπτώσεις από το απόγευμα και μετά.Koμοτηνή:Άσπρισε η Ροδόπη και ολόκληρη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version