ertnews.gr

Ξάνθη: Γαστριμαργικές απολαύσεις από όλο τον κόσμο

Από τη Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη κι από εκεί στα Τρίκαλα, στην Αθήνα και το «ταξίδι» συνεχίζεται μέχρις ότου χαρτογραφηθεί πλήρως ο κόσμος των γεύσεων.
07/05 17:05
Ξάνθη: Γαστριμαργικές απολαύσεις από όλο τον κόσμο

Ξάνθη: Γαστριμαργικές απολαύσεις από όλο τον κόσμοΓεύσεις, μουσικές και μυρωδιές. Μια πόλη, χιλιάδες γεύσεις για ένα διήμερο ήταν η Ξάνθη, Η ομάδα του Soul Food Thessaloniki έκανε το δημιουργικό της «θαύμα» κι εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουζίνα του άλλου, του ξένου, του μακρινού.

Ο Χρήστος Εξαρχόπουλος με τον συνεργάτη του

Σταυροδρόμι λαών, γεύσεων κι αρωμάτων η Ξάνθη
«Θέλαμε να αναδείξουμε ένα άλλο πρόσωπο της πόλης μια που η ίδια αποτελεί σταυροδρόμι λαών, γεύσεων, αρωμάτων. Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε street γεύσεις, τοπικές συνταγές και ντόπια επιχειρηματικότητα. Το πείραμα πέτυχε περισσότερο από το αναμενόμενο.» δηλώνει ο Χρήστος Εξαρχόπουλος και μιλά για μια γιορτή με χορό, φαγητό, εργασία για τα παιδιά. Στην πλατεία του Μνημείου Πεσόντων στην Ξάνθη στήθηκε ένα πολύχρωμο τραπέζι με 20 διαφορετικά στέκια γεύσεων, κουζίνες με φαγητό δρόμου, δηλαδή: παραδοσιακοί λουκουμάδες, hot dog, σουβλάκι, παγωτό κ.α.

«Το street food είναι η νούμερο ένα τάση στον κόσμο. » η «ψυχή» της διοργάνωσης, ο κος Χρήστος Εξαρχόπουλος σημειώνοντας ότι όλοι μαζί, χωρίς παρωπίδες, μπορούμε να περνάμε καλά κρατώντας μάλιστα κι ένα επίπεδο. Από τη Θεσσαλονίκη, στην Ξάνθη κι από εκεί στα Τρίκαλα, στην Αθήνα και το «ταξίδι» συνεχίζεται μέχρις ότου χαρτογραφηθεί πλήρως ο κόσμος των γεύσεων.

Οι ρεβυθοκεφτέδες της Αραβίας
Οι ρεβυθοκεφτέδες της Αραβίας συγκέντρωσαν τους περισσότερους φίλους δείχνοντας πως οι άγνωστες γεύσεις στο ευρύ κοινό αποκτούν αμέσως φίλους. Όπως η δημοφιλής παέγια της Ισπανίας. «Πολλοί ένιωσαν ότι ταξίδεψαν, ένιωσαν τουρίστες στην πόλη τους.» «Τουρίστες» στις κουζίνες επτά διαφορετικών χωρών, που στήθηκαν και λειτούργησαν στη δική τους γειτονιά , έτοιμες να μαγειρέψουν, να συνδυάσουν χρώματα κι αρώματα και να σερβίρουν…
Φώτο: ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version