Ξάνθη: Ένας ακούραστος διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Τριάντα χρόνια διασώστης ο Ζεκή Μεμέτ Αλή. «Διασώστης εκπαιδευτής εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών» όπως χαρακτηριστικά συστήνεται. Τριάντα χρόνια προσφοράς στο συνάνθρωπο. Ο covid 19 δεν κατάφερε να πτοήσει ούτε τον ίδιο, ούτε τους συνοδοιπόρους του.

Ξάνθη: Ένας ακούραστος διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Ο κος Ζεκή Μεμέτ Αλή, φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Ίσα – ίσα οι δράσεις συνεχίζονται. Δράσεις που σχετίζονται με τα τεστ covid , με τους εμβολιασμούς, αλλά και με την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιόνια,παγετός). «Όποιοι χρειάστηκαν τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την είχαν» δηλώνει ο ακούραστος εθελοντής.

Ξάνθη: Ένας ακούραστος διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Οι εθελοντές πάντα έτοιμοι για δράση Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όσον αφορά στο ενδιαφέρον για συμμετοχή; Ο Ζεκή Μεμέτ Αλή απαντά ότι: «Κάθε χρόνο η πλατφόρμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι ανοικτή για να υποβάλει αίτηση συμμετοχής, όποιος το επιθυμεί, να εκπαιδευτεί και να παρέχει στη συνέχεια τις υπηρεσίες του, είτε είναι Πρώτες Βοήθειες, είτε αφορούν συνδρομή σε έκτακτες καταστάσεις . Υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν αιτήσεις, λόγω του Covid 19 έχουμε κάποιες δυσκολίες στο εκπαιδευτικό κομμάτι, ωστόσο, διαδικτυακά μπορούμε και τις ξεπερνάμε».
Τέλος, δεν παραλείπει να δηλώσει με σιγουριά ότι οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μπορούν να προσφέρουν, όποτε χρειαστεί. Γνωρίζει καλά τόσο ό ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του ότι αυτό που παίρνει ένας εθελοντής προσφέροντας στο συνάνθρωπό του είναι ένα «ευχαριστώ» που τον γεμίζει σαν άνθρωπο.

Ρεπορτάζ – κείμενο- φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος