Β Ταμπατζάς: Πιο ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα με τις ΑΠΕ

“Η κοινωνία να περιμένει αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και την ενεργοποίηση των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μετά την κατάργηση του Ελληνικού λιγνίτη ως καύσιμο για τις μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ.” Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής το μέλος Τεχνικών της ΔΕΗ, Βασίλης Ταμπατζάς, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Η αφορμή για την συνέντευξη ήταν η ένωση των δύο ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ για την από κοινού ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου Αεριοστροβιλικού Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, εγκατεστημένης μικτής ισχύος 877 MW, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.
Πρόκειται για μία επένδυση  ύψους 375 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει περίπου 500 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής και 100 κατά την περίοδο λειτουργίας.
Η τεχνολογία του κύριου εξοπλισμού που έχει επιλεγεί για το Σταθμό είναι η πλέον σύγχρονη και θα οδηγήσει σε πολύ υψηλούς βαθμούς συνολικής καθαρής απόδοσης.

Ο κ. Ταμπατζάς στηλίτευσε το γεγονός πως η χώρα μας έως το 2023, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεσμεύθηκε να καταργήσει όλες τις μονάδες βάσεις λιγνίτη, εκτός από την μονάδα 5 της Πτολεμαΐδας.
«Αυτό  σημαίνει πως η Ελλάδα, θα εξαρτάται από την ροή του Φυσικού Αερίου για την λειτουργία των Μονάδων ΑΠΕ και θα πληρώνει για να εισάγει το Φυσικό Αέριο, εγκαταλείποντας πολύ πιο νωρίς από άλλες χώρες -Γερμανία, Ρουμανία το 2038-το δικό της ορυκτό καύσιμο, το οποίο και της εξασφαλίζει την αυτονομία και την ανεξαρτησία.
Πέρυσι στις 7 Ιουλίου η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα ήταν 4.500 ΜW και η δυνατότητα παραγωγής των ΑΠΕ ήταν 156 ΜW. Η Ελλάδα αναγκάσθηκε να πληρώσει αδρά για να εισάγει ρεύμα από τις γειτονικές χώρες. Θα είμαστε πια εξαρτημένοι σε θέματα ενέργειας και θα το πληρώνουμε αδρά», υπογράμμισε ο κ. Ταμπατζάς.
Σε ότι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Ταμπατζάς ως αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, τόνισε πως ότι γίνεται, “γίνεται για τους Μεγαλοεργοδότες στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό, όπου εκεί θα συνεχίσει η αυθαιρεσία και η απλήρωτη εργασία”.

Η συνέντευξη του κ. Ταμπατζά στην ΕΡΤ ΚΟμοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος