Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του ελαιολάδου της Μάκρης επιτεύχθηκε τις τελευταίες μέρες καθώς ήδη βρίσκεται στην κουζίνα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.
«Η παραγγελία δόθηκε και ήταν μεγάλη» δήλωσε η γεωπόνος του Ελαιοτριβείου «Κύκλωπας» η κα Βάλια Κελίδου από όπου και έφυγε η μεγάλη αυτή ποσότητα προσθέτοντας πως είχε προηγηθεί δοκιμή του ελαιολάδου που εντυπωσίασε τους Chef της βασιλικής οικογένειας.
Τέλος, όσον αφορά στα μηνύματα της φετινής ελαιοπαραγωγικής χρονιάς; «Τα δένδρα σε κάποιες περιοχές έχουν αρκετές ελιές πάνω τους και σε κάποιες άλλες όχι. Το σημαντικό είναι να έχει και μεγάλη απόδοση λαδιού ο καρπός» απαντά η κα Κελίδου σημειώνοντας πως η ανομβρία του φετινού καλοκαιριού δεν έχει βοηθήσει. Πάντως τα ελαιοτριβεία της Θράκης ανοίγουν στα μισά του Οκτωβρίου και στο ζύγι θα φανεί το αποτέλεσμα της φετινής προσπάθειας των ελαιο-καλλιεργητών.
Φώτο:Η κα Νίκη Κελίδου με τον σύζυγό της Αργύρη, “ψυχή” του ελαιοτριβείου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου