ertnews.gr

Τηλεδιάσκεψη για το νέο πρόγραμμα “Γέφυρα”

12/09 09:59
Τηλεδιάσκεψη για το νέο πρόγραμμα “Γέφυρα”

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για το νέο πρόγραμμα “Γέφυρα”, ποιοι είναι δικαιούχοι και πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών, διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Θράκης.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, με κεντρικό ομιλητή τον, Φώτη Κουρμούση, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών.

Το νέο πρόγραμμα “Γέφυρα” προβλέπει επιδότηση δόσης από το Κράτος που μπορεί να αγγίξει έως και το 90% το πρώτο τρίμηνο για τους οικονομικά ασθενέστερους και έχει διάρκεια εννέα μήνες. Συγκεκριμένα, για όσα δάνεια εξυπηρετούνταν κανονικά πριν από την πανδημική κρίση, η εννεάμηνη επιδότηση ανέρχεται στο 90% για το πρώτο τρίμηνο και σταδιακά μειώνεται τα επόμενα τρίμηνα στο 80% και το 70%.

Σημαντικό είναι το κίνητρο και για όσους είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, επιδότηση 80% στο πρώτο τρίμηνο, 70% στο δεύτερο και 60% στο τρίτο. Το δε υψηλό εισοδηματικό όριο για την ένταξη στο πρόγραμμα, εισόδημα 57.000 ευρώ ετησίως για μια πενταμελή οικογένεια, διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version