ertnews.gr

Τ. Καρούντζος: Τα αναπηρικά επιδόματα- παραμένουν χαμηλά και στάσιμα

28/04 08:03
Τ. Καρούντζος: Τα αναπηρικά επιδόματα- παραμένουν χαμηλά και στάσιμα

Την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι «τα αναπηρικά επιδόματα- παραμένουν χαμηλά και στάσιμα» εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης, ο κος Τρύφωνας Καρούντζος.

«Η προσδοκία για ανακοίνωση αυξήσεων των επιδομάτων από την κυβέρνηση δυστυχώς διαψεύστηκε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η ΕΣΑμεΑ έχει ήδη εκφράσει «την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία της μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, καθώς», όπως σημειώνει «καμία αύξηση δεν δόθηκε στα αναπηρικά επιδόματα, που η ΕΣΑμεΑ και οι οργανώσεις της διεκδικούν εδώ και χρόνια».

Στο προ δεκαετίας επίδομα οι ανάπηροι
Όπως αναφέρει ο κος Καρούντζος «Περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή που θα ανακοίνωνε αύξηση κατώτατου μισθού η κυβέρνηση ίσως γινόταν και αύξηση επιδομάτων και χαμηλών συντάξεων των ΑμεΑ τελικά δεν έγινε άρα η τελευταία ελπίδα για αυξήσεις έσβησε οριστικά». Εξηγεί πως οι ανάπηροι: «Παραμένουν στο προ δεκαετίας επίδομα που έπαιρναν εν έτει 2002 με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των ΑμεΑ.»

Πρόβλημα και με την επιδότηση καυσίμων
Αναφερόμενος δε στην επιδότηση καυσίμων σημειώνει ότι «κάποιες κατηγορίες ΑμεΑ λόγω του είδους της Αναπηρίας έχουν το ευεργέτημα να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, αυτή την ομάδα που είναι από τις πιο δύσκολες μορφές αναπηρίας η πλατφόρμα τους θέτει εκτός γιατί χρειάζεται αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version