Σημαντικά τα προβλήματα των ταχυ-διανομέων σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Τα δικά τους σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι ταχυ-μεταφορείς και οι διανομείς τροφίμων κι εμπορευμάτων σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Με αφορμή την υπόθεση της efood που απασχόλησε την επικαιρότητα κάνουν λόγο για “εργασιακές σχέσεις «λάστιχο»”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (24-9-2021) σημειώνουν πως είναι αναγκασμένοι να εργάζονται πολλές ώρες, «10ωρα , 12ώρα», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Σύμφωνα με τον κο Γιάννη Κυριακίδη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και εργαζόμενος και ο ίδιος ως διανομέας, στην πλειοψηφία τους δουλεύουν «Ανασφάλιστοι ή ημι-ασφαλισμένοι». Κάνοντας λόγο για «Επικίνδυνες συνθήκες εργασίας» επισημαίνουν ότι σε περίπτωση ατυχήματος τα έξοδα τα επωμίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Όπως και αρκετοί ταχύ-διανομείς της περιοχής επωμίζονται τα έξοδα συντήρησης των μηχανών τους. «Τα μεροκάματα είναι χαμηλά, πληρωνόμαστε με την ώρα και οι συνθήκες πολύ δύσκολες και η καθημερινότητα μας πολύ επικίνδυνη» είπε ο κος Κυριακίδης.

Όσον αφορά στο κύριο αίτημα που θέτουν, αυτό δεν είναι άλλο από «την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλους, ουσιαστικές αυξήσεις και σίγουρη ασφάλιση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος