Σ. Μακρυγιάννης: Δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών Μονάδων με κλειστά σχολεία

«Μετά την καθολική συμμετοχή στην ειδική απεργία για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων, η οποία άγγιξε το 99% σε όλη την Ελλάδα, η υπουργός Παιδείας, κάλεσε τις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών σε διάλογο. Γιατί τώρα και γιατί δεν το έκανε από την αρχή η υπουργός;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ροδόπης, «Οι τρεις Ιεράρχες», Στέφανος Μακρυγιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Σ. Μακρυγιάννης: Δεν μπορεί να γίνει αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών Μονάδων με κλειστά σχολείαΟ κ. Μακρυγιάννης ανέφερε πως  «Εμείς αυτό που επιθυμούμε είναι ανοικτά και ασφαλή σχολεία. Αυτή τη στιγμή τα σχολεία δεν λειτουργούν και δεν μπορεί να τρέξει η όλη διαδικασία. Η προτεραιότητα, λόγω του ότι υπάρχει και η οικονομική κρίση μέσα στην πανδημία, είναι να υπάρξει διασφάλιση και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των οικογενειών που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή είναι σε αναστολή. Πώς να κάνουμε την διαδικασία της αξιολόγησης σε τέτοιες συνθήκες, όταν τα σχολικά γεύματα κόπηκαν σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα διανομής γευμάτων και γνωρίζουμε πως υπάρχουν παιδιά που δεν θα έχουν φαγητό στο τραπέζι;».

Επι πλέον χαρακτήρισε τον διάλογο που τώρα ζήτησε η κ. Κεραμέως ως προσχηματικό και τόνισε πως οι Εκπαιδευτικοί θα ζητήσουν την απόσυρση της συγκεκριμένης Υπουργικής απόφασης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων τώρα.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει ένα μοντέλο που να βοηθάει την αξιολόγηση να βελτιωθεί πιο ποιοτικά η μόρφωση και να αποδοθεί αξία σε κάτι που γίνεται στο σχολείο. Απλά η συγκεκριμένη διαδικασία της υπουργικής απόφασης είναι απλά μια διαδικασία κατάταξης των σχολείων, χωρίς να γνωρίζουμε τι έπεται μετά», υποστήριξε καταλήγοντας ο κ. Μακρυγιάννης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος