Ροδόπη: Υφεση και αναμονή στο μέτωπο του κορονοϊού

Η επιτυχής λειτουργία των σχολείων, το αν δηλαδή οι μαθητές και οι μαθήτριες, προστατεύσουν τα μέλη των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (όποτε έρχονται σε επαφή μαζί τους) φορώντας μάσκες θα κρίνει ως ένα βαθμό και τον αριθμό νέων ασθενών – άτομα μεγάλης ηλικίας συνήθως έχοντας κι άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας- που θα νοσηλευτούν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Το παραπάνω υποστηρίζουν ιατροί που έχουν επωμιστεί το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού από την αρχή της εμφάνισής της. Όπως τόνισαν μιλώντας στο ertnews.gr η κατάσταση προς το παρόν κρίνεται «ικανοποιητική» κι «ελεγχόμενη». Τα σοβαρά περιστατικά, με βαριά συμπτώματα είναι ελάχιστα. Τα περισσότερα θετικά κρούσματα φέρουν σημάδια μιας απλής γρίπης. Όποτε κρίνεται αναγκαίο, νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο ανάλογα με τα υποκείμενα νοσήματα τους και με την λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας και αποτροπής της μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι πρώτες είκοσι μέρες του Σεπτεμβρίου δεν παρουσιάζουν καμία απολύτως αλλαγή σε σχέση με τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Αντιθέτως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι περιορισμένος, με την νοσηλεία τους να μην επιβαρύνει ιδιαίτερα την περαιτέρω λειτουργία του νοσοκομείου.

Παρά την ενίσχυση των δομών πρώτης γραμμής με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό διαρκή παραμένουν τα αιτήματα του υγειονομικού δυναμικού του Νοσοκομείου Κομοτηνής και των δύο πρώτων Κέντρων Υγείας για επιπλέον ενίσχυση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος