Ροδόπη: “Μετεξεταστέοι” στην ορθολογική διαχείριση αποθεμάτων νερού κάποιοι από τους αγρότες

Στην ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων νερού όλοι οι αγρότες της Ροδόπης δεν παίρνουν πάντα άριστα δέκα! Κάθε καλοκαίρι εικόνες με ποτιστικά να βρέχουν δρόμους, άσφαλτο και την απέναντι τάφρο, αρκετά συχνά και το απέναντι χωράφι, είναι γνώριμες.

Παρά το γεγονός ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου η σπατάλη σε αρκετές περιπτώσεις είναι οφθαλμοφανής.

Δείτε  στο video παράδειγμα αλόγιστης χρήσης νερού:

Άλλοτε «καρούλια» που χρησιμοποιούνται για το πότισμα και δεν ρυθμίζονται σωστά με αποτέλεσμα εκτός από το χωράφι να καταβρέχουν και το γύρω χώρο. Και άλλοτε χαλασμένος εξοπλισμός που σκορπά το νερό στους αγροτικούς δρόμους  (προκαλώντας τους φθορές) πριν καν φτάσει στο χωράφι.

Η -με μαθηματική ακρίβεια- μεταφορά νερού δεν είναι πάντα «ύλη» γνώριμη σε όλους. Παρά την αγάπη που επιδεικνύουν για το επάγγελμά τους, την προσήλωση στη γη και στην προσπάθειά τους για το καλύτερο πάντα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Στο video πότισμα εντός του χωραφιού, αλλά και των γειτονικών…

«Χρειάζεται πρώτα εμείς να διασφαλίσουμε το νερό και να φροντίσουμε για τα αποθέματά του χωρίς αυτό δεν υπάρχει καλλιέργεια» δηλώνουν οι ίδιοι οι αγρότες σημειώνοντας πάλι με γνώση ότι το νερό είναι «κοινό και κοινωνικό αγαθό». Μόνο που μερικές φορές για κάποιους, λίγους έστω, αυτή η γνώση είναι στερνή…με τα αποτελέσματα της αλόγιστης σπατάλης εμφανή στο δρόμο.

Φώτο: αρχείο ΕΡΤ (πότισμα όταν το νερό είναι λιγοστό)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος