ertnews.gr

Ροδόπη – Μ. Κακουλόγλου: “Ψαλίδι” στη συμμετοχή των παιδιών στις κατασκηνώσεις από τους γονείς

Λόγω κόστους και κορονοϊού
20/07 10:29
Ροδόπη – Μ. Κακουλόγλου: “Ψαλίδι” στη συμμετοχή των παιδιών στις κατασκηνώσεις από τους γονείς

Φωτογραφία Αρχείου

Το υψηλό κόστος συμμετοχής και η απειλή του κορονοϊού που επανακάμπτει έφερε αυτό το καλοκαίρι «ψαλίδι» στις κατασκηνωτικές επιλογές Τρίτεκνων και Πολύτεκνων οικογενειών τη Ροδόπης. Τα δωρεάν ή επιδοτούμενα κατασκηνωνιτικά προγράμματα δεν καλύπτουν όλες τις οικογένειες της περιοχής και ο «κόφτης» των εισοδηματικών κριτηρίων αφήνει πολλά παιδιά εκτός.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων Ροδόπης την κα Μαρία Κακουλόγλου, Σύλλογος με 390 εγγεγραμμένες οικογένειες (180 εκ των οποίων ενεργά μέλη),φέτος ειδικά δεν είναι λίγοι οι γονείς που στερήθηκαν αυτής της παροχής για τα παιδιά τους. «Το κόστος των 400 ευρώ κατά μέσο όρο είναι απαγορευτικό για να διατεθεί για τη φιλοξενία ενός παιδιού για δέκα ημέρες» δήλωσε η κα πρόεδρος στο Ertnews.gr και σημείωσε ότι πολλοί από τους γονείς διπλασιάζοντας αυτό το ποσό «βλέπουν» την κάλυψη των εξόδων της ολιγοήμερης ανάπαυλας για το σύνολο της οικογένειας. «Βάζοντας ακόμη τόσα πολλοί αποφασίζουν να κάνουν λίγες μέρες διακοπές έστω σε μια κοντινή περιοχή» δήλωσε εξηγώντας ότι όταν και οι δύο γονείς απασχολούνται στο δημόσιο, τότε μένουν εκτός από τα ευεργετήματα της δωρεάν συμμετοχής σε κατασκηνωτικά προγράμματα.
Ανασταλτικός παράγοντας για τη συμμετοχή σε ένα κατασκηνωτικό πρόγραμμα αποτελεί και η πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων δεν είναι λίγοι εκείνοι οι γονείς που για λόγους πρόληψης απέφυγαν να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποια από τις κατασκηνώσεις της περιοχής ακόμη κι αν είχαν τη οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Όπως φόβητρο αποτελούν και τα έξοδα του φθινοπώρου που συνοδεύουν πάντα το άνοιγμα των σχολείων.

Όσον αφορά στις επιλογές δροσιάς και αναψυχής που έχουν μένοντας εντός της πόλης; «Λόγω του υψηλού κόστους των καυσίμων και των μετακινήσεων έχουν περιοριστεί και οι επισκέψεις στην παραθαλάσσιες περιοχές της Ροδόπης » παραδέχεται και καταθέτει πως: “το βοήθημα των 150 ευρώ για διακοπές, που γράφτηκε ότι θα δοθεί, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά περιορισμένης δυναμικής”.
φώτο: αρχείο ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version