Ροδόπη: Εργασία στον τόπο τους ζητούν οι κάτοικοι του Αράτου

Περιμένουν τους μετανάστες, συγχωριανούς τους οι κάτοικοι του οικισμού Άρατος Ροδόπης. Η έλευση του νέου έτους και η μικρή εορταστική ανάπαυλα των προσεχών ημερών αποτελεί πάντα ένα δέλεαρ για όλους όσοι εργάζονται στο εξωτερικό και δεν είναι λίγοι.

Τα τελευταία τριάντα (30) χρόνια εκείνοι που ακολούθησαν το δρόμο της μετανάστευσης, άλλοι εργαζόμενοι στην Ολλανδία (κυρίως στα θερμοκήπια) και άλλοι στη Γερμανία (εργαζόμενοι στα ναυπηγεία), αποτέλεσαν το πρώτο κύμα φυγής. Την τελευταία δεκαετία «αναζωπυρώθηκε» το δεύτερο λένε και στέκονται με χαρμολύπη στη θέα των νέων που φεύγουν.

Περιορισμένες επιλογές

«Δυστυχώς ο τόπο μας δεν προσφέρει πολλά περιθώρια επιλογών» ανέφεραν αιρετοί της περιοχής και μιλώντας στο www.ertnews.gr σήμερα Δευτέρα 19-12-2022 σημειώνοντας, ότι η καλλιέργεια των καπνών έδωσε φέτος ελάχιστα έσοδα, αντιθέτως ανταμοιβή υπήρξε για τους βαμβακοπαραγωγούς και για εκείνους που έσπειραν σιτηρά, με έσοδα, όμως, που καλύπτουν μόλις τα βασικά.

Ανάγκη η αύξηση μισθών

Με το 1/3 των κατοίκων του χωριού εκτός οικισμού, όπως λένε, είναι ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στη γύρω περιοχή. Στέκονται δε στις χαμηλές απολαβές που προσφέρουν οι σε λειτουργία επιχειρήσεις και δεν τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις ανάγκες τους.

φώτο: πηγή διαδίκτυο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος