Ροδόπη: Χιόνι στα ορεινά και παγετός στα πεδινά

“Χιόνι ρίχνει το Φλεβάρη, βάνεις στάρι στο κελάρι.” λέει ένα γνωμικό  για τον Φεβρουάριο, αλλά και ο Ιανουάριος δεν “χάλασε καρδιές”, έστω στο τελευταίο του δεκαήμερο, τουλάχιστον για τους ορεσίβιους κατοίκους.

Στα λευκά από νωρίς χθες το απόγευμα ντύθηκε η ορεινή Ροδόπη με την “Ελπίδα”, το νέο καιρικό φαινόμενο, να υπόσχεται νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ, αλλά και τη Δευτέρα.

Ροδόπη: Χιόνι στα ορεινά και παγετός στα πεδινάΑπό τον οικισμό της Πανδρόσου και πάνω με κατεύθυνση  προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα το τοπίο θυμίζει όντως χειμώνα.

“Μάχη” με το δριμύ ψύχος και τους ισχυρούς αέρηδες, έδιναν χειριστές εκχιονιστικών μηχανημάτων κι αλατιέρων στα ορεινά της Ροδόπης για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο καθαρό, πράγμα το οποίο έχουν πετύχει.

Ιδιαίτερη προσοχή, λόγω παγετού, θα πρέπει να επιδεικνύουν οι κάτοικοι στις Δημοτικές Κοινότητες Οργάνης και Κέχρου.

Μπορεί η χιονόπτωση να μην ήταν σφοδρή, ωστόσο, με τον υδράργυρο πολύ κάτω του μηδενός αν δεν έπεφτε η κατάλληλη ποσότητα αλατιού, σίγουρα το πρώτο φως της ημέρας θα “αποκάλυπτε”  αντί για οδικό δίκτυο, ένα ατέλειωτο παγοδρόμιο.

Οι υπηρεσίες των Δήμων της Ροδόπης βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα. Το ίδιο Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος