Πυρετωδώς οι προετοιμασίες των Δήμων της Ροδόπης για τις παραλίες

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι παραλιακοί Δήμοι της Ροδόπης, εν όψει της θερινής περιόδου, αλλά και εν όψει του ανοίγματος των συνόρων για τους τουρίστες του εξωτερικού.


Στο κοσμοπολίτικο Φανάρι, μπήκαν τα μηχανήματα του Δήμου και ξεκίνησαν την Διαμόρφωση των παραλιών. Θα ακολουθήσει το ειδικό μηχάνημα, που από τα πρώτα χρόνια του Καποδίστρια, είχε αποκτηθεί μέσω της Διαδημοτικής Συνεργασίας, στην κυριολεξία θα «κοσκινίσει» την άμμο στις παραλίες, απαλλάσσοντάς την από τις αποκρουστικές γόπες των τσιγάρων και από άλλα απορρίμματα, αφήνοντάς την απαλή σαν ζάχαρη!
Παράλληλα από σήμερα ξεκινούν και οι εργασίες κοπής των χόρτων.
Μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κίμων Λεχούδης, στάθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηναίων, να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης στα αναψυκτήρια, προκειμένου τα πλαστικά και γυάλινα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά σωρούς αυτή την περίοδο, να μην καταλήγουν στο έδαφος, αλλά να γίνεται ανακύκλωση και επανάχρηση σε άλλο επίπεδο, προστατεύοντας το περιβάλλον, εξοικονομώντας πόρους και δίνοντας πολύτιμες ανάσες στον πλανήτη.
Στα μέσα του μηνός Ιουνίου θα γίνει και η τοποθέτηση του Αυτόνομου Μηχανισμού πρόσβασης στη θάλασσα για τα ΑμεΑ-sea trac-, ενώ στα μέσα Ιούλη θα γίνει και η ηχητική εγκατάσταση στην παραλία Αρωγής, προκειμένου η συγκεκριμένη παραλία να είναι προσβάσιμη και για
Από την ανατολική πλευρά οι παραλίες της Ροδόπης και συγκεκριμένα ο Δήμος Μαρωνείας-Σαππών, ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης και προσβασιμότητας, αφαιρώντας όλα τα μπάζα και φερτά υλικά από τις παραλίες που άφησαν τα κύματα κακοκαιρίας του χειμώνα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαππών, Ντίνο Χαριτόπουλο, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, θα ακολουθήσουν οι εργασίες στις 8 παραλίες με τις επανασυνδέσεις στις υδρεύσεις, αλλά και την τοποθέτηση των καμπινών αλλαγής, για την διευκόλυνση των λουομένων.
Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του Αυτόνομου Μηχανισμού Πρόσβασης στη θάλασσα-sea trac- θα τοποθετηθεί στην παραλία Κρυονέρι της Μαρώνειας. Σε ό,τι αφορά τους άλλους τρεις μηχανισμούς, αυτοί θα τοποθετηθούν, εφόσον εγκριθούν από το αρμόδιο υπουργείο. Ο κ. Χαριτόπουλος το τοποθέτησε για του χρόνου, όπως για του χρόνου παρέπεμψε και την ύπαρξη Γαλάζιας σημαίας στις πανέμορφες παραλίες του Δήμου.
Εξάλλου σε συναντήσεις, που είχε ο κ. Χαριτόπουλος με τον υπουργό Εσωτερικών Βορίδη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, εξασφαλίστηκε η αποζημίωση 400 πληγέντων για το 2019 , ενώ ο ίδιος ο Διοικητής του ΟΑΕΔ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της λειτουργίας Επαγγελματικής Σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος