Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

ΕΟΔΥ: 13 νέα κρούσματα στην Ξάνθη και 8 στη Ροδόπη
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και ΞάνθηΔεκατρία (13) νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 14,86 ο μ.ο. των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες και 11,69 τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Οκτώ τα κρούσματα στη Ροδόπη, 10,29 το ποσοστό των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες και 7,14 τα κρούσματα ανά 100.000. Στην αν.Μ.Θ. 68 συνολικά κρούσματα.

Καμία χαλάρωση στα μέτρα ζητά η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων Ξάνθης
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και ΞάνθηΗ Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Ξάνθης υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να υπάρξει καμιά χαλάρωση στα μέτρα ατομικής προστασίας έναντι του ιού. Όπως σημειώνει ο εμβολιασμός είναι το πλέον σημαντικό βήμα για ελάττωση των κρουσμάτων και πρόληψη της νόσου. «Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας τον παραλείπουν με αποτέλεσμα άτομα στις ηλικιακές ομάδες που έπρεπε να είχαν εμβολιστεί να προσέρχονται ανεμβολίαστα και με σοβαρά συμπτώματα της νόσου στο Νοσοκομείο» τονίζει η Επιτροπή. Στο διάστημα από 1/3/2021 έως 15/4/2021 προσήλθαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα νόσησης από κορονοϊό, 109 ασθενείς.

Τεστ ανίχνευσης του νέου κορονοϊού
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και ΞάνθηΣυνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Όλη την εβδομάδα θα γίνονται τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορονοϊού τις ώρες 10:00 με 15:00 στην Πλατεία Ειρήνης και σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Σαμοθράκης 12, πλατεία ΧΕΝ). Σήμερα Τρίτη τα τεστ θα πραγματοποιηθούν στην Παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Rapid test και στην Ξάνθη
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και ΞάνθηΣήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται στο Στάδιο Φ. Αμοιρίδης στην Ξάνθη για τη διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.
Ο ΙΣ Ροδόπης για τα self test
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη«Τα self-test έχουν ως κύριο σκοπό την ανίχνευση ασυμπτωματικών φορέων του ιού SARS-COV-2. Είναι ένα μέσο που βοηθά και στην έγκαιρη ανίχνευσή του ιού και στην επιδημιολογική του καταγραφή.» τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης με αφορμή την υποχρέωση διενέργειας των self-test τόσο από τους μαθητές Λυκείου για την προσέλευσή τους στο σχολείο, όσο και από διάφορες κατηγορίες εργαζομένων για την προσέλευση στην εργασία τους. Επίσης, σημειώνει ότι: «Πρέπει να γίνει σαφές ότι στην περίπτωση που εκτελέσουμε το τεστ και μας βγάζει αρνητικό αποτέλεσμα, δεν επαναπαυόμαστε, αλλά συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, κρατώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκα και εφαρμόζοντας καλή υγιεινή στο πλύσιμο των χεριών. Το αρνητικό αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει μολυνθεί από τον ιό. Ειδικότερα, αν ασθενής έχει χαμηλό ιικό φορτίο, υπάρχει περίπτωση να μην ανιχνευθεί ο ιός με το self-test.»

Απαγορεύεται η άσκηση του υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου (παραγωγών και εμπόρων) σε όλο το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και ΞάνθηΑπαγορεύεται η άσκηση του υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου (παραγωγών και εμπόρων) σε όλο το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών καθώς από το Σάββατο 17 Απριλίου ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών εντάχθηκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. Κατόπιν τούτου ο αντιδήμαρχος Τ.Ο.ΑΝ. Καραγκιόζ Μουσταφά του Δήμου Μαρωνείας Σαπών καλεί όλους τους κατόχους άδειας Υπαιθρίου Πλανοδίου Εμπορίου να εναρμονιστούν με τα νέα μέτρα.
Άνοιξε ο ΚΑ Βουλγαρίας μέσω της Νυμφαίας
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και ΞάνθηΆνοιξε από χθες το πρωί ο κάθετος άξονας Βουλγαρίας μέσω Νυμφαίας Κομοτηνής χωρίς περιορισμούς για καραντίνα των ταξιδιωτών. Επιτρέπεται η είσοδος στην Επικράτεια για πρόσωπα, τα οποία: έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί για κορονοϊό. Η διέλευση των πολιτών από το συνοριακό σημείο, κι εφόσον συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, θα ισχύει καθημερινά από τις 07:00 έως τις 23:00.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος