ertnews.gr

Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

28/01 08:30
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και ΞάνθηΤέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού στην ΠΕ Ξάνθης και δύο στην ΠΕ Ροδόπης ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 1,79 είναι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού και 4,00 ο μ.ο. των κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών στη Ροδόπη -3,6 και 4 αντίστοιχα στην Ξάνθη. 22 είναι συνολικά τα νέα κρούσματα στην αν. Μ.Θ..

Αναφορά του υπουργού Υγείας
Ιδιαίτερη αναφορά και στη Ροδόπη -μαζί με άλλες περιοχές- έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, συγκαταλέγοντας τη στις ΠΕ με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, γεγονός που προκαλεί, όπως είπε, ανησυχία.

Τεστ στην Ξάνθη
43 rapid test πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη από τον ΕΟΔΥ και προέκυψε ένα θετικό (2,33%). Δωρεάν rapid test πραγματοποιούνται στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης και σήμερα, Πέμπτη, από τις 10.00 έως τις 14.00.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, βεβαιώθηκαν συνολικά 43 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Επίσης, βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 300 ευρώ Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version