ertnews.gr

Νέα ειδικότητα: Τομέας Γεωπονίας, στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

16/06 20:36
Νέα ειδικότητα: Τομέας Γεωπονίας, στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Νέο τμήμα, ο Τομέας Γεωπονίας έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό του πρώτου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, για να λειτουργήσει από το νέο εκπαιδευτικό έτος.
Ήταν μια ειδικότητα που έλειπε από το ΕΠΑΛ Κομοτηνής, ενώ είναι περιζήτητη σε άλλους νομούς, όπως και στους γειτονικούς νομούς της Θράκης. Η ειδικότητα για το ΕΠΑΛ της Κομοτηνής θα είναι Φυτικής Παραγωγής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δ/ντης του 1ου ΕΠΑΛ, Νεκτάριος Δαπέργολας, τόνισε πως το πτυχίο του ΕΠΑΛ είναι ισάξιο με αυτό του ΓΕΛ και παρέχει πρόσβαση στα Ανώτατα ιδρύματα με καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού.

Επίσης το δεύτερο επαγγελματικό πτυχίο του ΕΠΑΛ εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση στις σχετικές με αυτό ειδικότητες.
Τέλος και η 9μηνη μαθητεία στις επιχειρήσεις, εξασφαλίζει θέσεις εργασίας των μαθητών, όταν αποφοιτήσουν από το ΕΠΑΛ.
Στο ηχητικό που ακολουθεί μπορείτε να ενημερωθείτε και για τις άλλες ειδικότητες του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής
Η συνέντευξη του κ. Δαπέργολα στην ΕΡΤ

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις συμμετοχής στις ειδικότητες του ΕΠΑΛ, βάσει των κωδικών του συστήματος TAXIS, ενώ η εγγραφή θα γίνει το Σεπτέμβριο. Για να συσταθεί το τμήμα θα χρειαστεί να είναι από 13 άτομα και άνω.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και η Γεωπόνος-Καθηγήτρια στο 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, Μαρία Κασβακίδου, η οποία ανέφερε πως αρκετά παιδιά από την Ροδόπη και άλλες περιοχές έκαναν εγγραφή στο σχολείο όπου διδάσκει, ακριβώς επειδή δεν υπήρχε στη Ροδόπη.
Η κ. Κασβακίδου ανέφερε αναλυτικά τις ειδικότητες-στο ηχητικό που ακολουθεί- που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος μαθητής, ενώ παράλληλα του ανοίγονται πεδία δράσης και εργασίας σε τομείς που γρήγορα μπορεί να κάποιος να βρει επαγγελματική αποκατάσταση,είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε ακόμα να κάνει τη δική του επιχείρηση.
Η ίδια κατέθεσε την προσωπική, μεγάλη ικανοποίηση που μπορεί να έχει κάποιος δάσκαλος, όταν συναντά τους μαθητές του πετυχημένους επαγγελματικά και άξια μέλη της κοινωνίας.
Οι φωτό είναι από τα “θαύματα” της κ. Κασβακίδου και των μαθητών της στο θερμοκήπιο που καλλιεργούν εκεί στο σχολείο, όπου η ΕΡΤ Κομοτηνής είχε παρουσιάσει στο πλαίσιο της ζώνης για τον πρωτογενή τομέα, “Κι όμως… η Κοινωνία …Κινείται”. ¨Οι Μαθητές έχουν μυηθεί στην παραδοσιακή τυροκόμηση και στην καλλιέργεια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

Η συνέντευξη της κ. Κασβακίδου στην ΕΡΤ

Νέα ειδικότητα: Τομέας Γεωπονίας, στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version