ertnews.gr

Κομοτηνή: Υβριστικές επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ροδόπης

15/04 10:35
Κομοτηνή: Υβριστικές επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ροδόπης

Για “υβριστικές επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης» κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ροδόπης. Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ Ροδόπης, ενημερώθηκε από διδάσκουσα σε Γυμνάσιο της Κομοτηνής ότι κατά την έναρξη του μαθήματός της σε ένα τμήμα και κατά τη διαδικασία εισόδου των μαθητών και ταυτοποίησής τους δέχθηκε “απρόκλητα χυδαία υβριστική επίθεση που δεν αρμόζει στην εκπαιδευτική διαδικασία”.

Όπως τονίζει η ΕΛΜΕ Ροδόπης, “η επίτευξη των στόχων και των σκοπών του σχολείου απαιτεί την αρμονική συνεργασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών και κηδεμόνων). Καθημερινά οι εκπαιδευτικοί δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και καταθέτουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των μαθητών μας. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τα προβλήματα που προκύπτουν είναι ο καλόπιστος διάλογος. Ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε προσωπικές προσβολές και ύβρεις, μειωτικές συμπεριφορές και την απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου μας και της προσφοράς μας”.

Και σε αναφορά της στο υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ τονίζει ότι “οφείλει να αναγνωρίσει και να τιμήσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών με έναν σοβαρό και υπεύθυνο, αυτή τη φορά, σχεδιασμό για το μέλλον”. Η ΕΛΜΕ Ροδόπης ζητά “την θωράκιση και προστασία του θεσμικού πλαισίου σε τέτοιου είδους υβριστικές επιθέσεις με το πρόσωπο της ‘ανωνυμίας’ και την παρέμβαση στον φορέα (CISCO) για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των παρόντων μέσα στην ηλεκτρονική τάξη”.

Διαβάστε εδώ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version