Κομοτηνή: Υποψήφια βουλευτής ετών 27

Η Αμαλία Κασαπαντωνίου στα 27 της χρόνια είναι υποψήφια Βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νομό Ροδόπης. Εμποροϋπάλληλος στο επάγγελμα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει βιώσει, όπως λέει, «την περιπλάνηση στην εργασιακή «ζούγκλα» που υπάρχει σήμερα».

«Πιστεύω ότι σήμερα οι νέοι εργαζόμενοι, οι νέες γυναίκες καλούνται να ζήσουν με τα ψίχουλα που δίνει η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οπότε καλούμαστε οι νέοι να ζήσουμε μια χαμοζωή με εργασιακές συνθήκες, με ανασφάλιστη εργασία, με την Κυριακάτικη αργία να έχει καταργηθεί, με μισθούς πείνας.» δηλώνει η κα Κασαπαντωνίου και σημειώνει: «Πιστεύω ότι κόντρα σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι, ο λαός μπορούν να διεκδικήσουν με βάση τις σύγχρονες του ανάγκες, μπορεί και την επόμενη μέρα των εκλογών, ενισχύοντας και δίνοντας δύναμη στην μόνη δύναμη που είναι σταθερά δίπλα του, στο ΚΚΕ και μέσα και έξω από την βουλή και θα συνεχίσει να είναι και μετά τις 8 Ιουλίου.»

Κομοτηνή: Υποψήφια βουλευτής ετών 27
Η Αμαλία Κασαπαντωνίου στα 27 της χρόνια είναι υποψήφια Βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νομό Ροδόπης.

Σύμφωνα με την νεαρή υποψήφια σ΄ αυτές τις εκλογές κρίνεται την επόμενη μέρα πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, η μόνη δύναμη που μάχεται σταθερά για τον φτωχό αγρότη, τον αυτό απασχολούμενο, τον άνεργο και θα του δώσει φωνή ώστε να βάζει τις δικές τους ανάγκες στην πρώτη γραμμή. «Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη βιώσιμη και δίκαιη ανάγκη ξέρουμε πώς την εννοούν» δηλώνει και εξηγεί πως «η ανάπτυξη για παράδειγμα και  για τους δύο σημαίνει να περνάει ο TAP, ο αγωγός Φυσικού Αερίου από την Ροδόπη, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα θέρμανσης. Ή να απολύονται εργαζόμενοι  στα Κλωστήρια της περιοχής. Είτε με τους μεν, είτε με τους δε, δεν έχει να περιμένει κάτι ο λαός, καθώς τα προγράμματα και των δύο διαμορφώνονται με βάση τις δεσμεύσεις που έχουν πάρει είτε προς την ΕΕ, είτε προς το ΝΑΤΟ. Η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί και οι δύο άλλωστε πήγαν και έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.»

Όσον αφορά στο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου αυτό που κρίνεται την επόμενη μέρα, όπως λέει, είναι το ποιά θα είναι η δυνατή αντιπολίτευση, η οποία θα μπορέσει να βάλει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών. «Και τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει διαπιστευτήρια ότι η αντιλαϊκή τους πολιτική θα συνεχιστεί. Καλούμε τον λαό της περιοχής να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και να έχει ως κριτήριο ψήφου την καθημερινότητα του, βιώνουμε άλλοι την ανεργία κι άλλοι ζούμε με ένα μισθό 200-300 και 400 ευρώ. Το 90% των εργαζομένων σήμερα δεν καλύπτεται από καμία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σκληρή είναι η πραγματικότητα» τονίζει η κα Κασαπαντωνίου και στο ερώτημα αν τίποτα καλό δεν βλέπει στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης της Αριστεράς και της Προόδου , « που με τον τίτλο αυτό «παγίδευσε» κι ένα κόσμο, ο οποίος απογοητεύτηκε , η Κυβέρνηση κράτησε όλους τους προηγούμενους Μνημονιακούς Νόμους, έφερε ένα τρίτο Μνημόνιο, πέρασε Νόμο για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολλούς κι αιματηρούς αγώνες, έχει περάσει το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων». Η νεαρή σε ηλικία υποψήφια βουλευτής ανέφερε  μάλιστα ως παράδειγμα όλων αυτών σχετική ευρωπαϊκή οδηγία «η οποία δίνει την δυνατότητα να εργάζονται οι εργαζόμενοι για παράδειγμα στον Τουρισμό και στην ΤΡΕΝΟΣΕ 12 ημέρες, χωρίς ρεπό. «Όχι απλά δεν εφάρμοσε φιλολαϊκή πολιτική, αλλά είναι η αιχμή του δόρατος στην αντεργατική πολιτική, συνέχισε αυτό που παρέλαβε. Εφάρμοσε το Νόμο Βρούτση η κα Αχτσιόγλου . Η ΝΔ μάλιστα ζηλεύει που εφάρμοσε έναν τέτοιο Νόμο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι η ίδια. Ένα Νόμο που λέει ότι ο κατώτατος μισθός πλέον θα ορίζεται από την Κυβέρνηση και το κράτος με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας, ανάλογα με την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, θα ορίζεται και ο κατώτατος μισθός. Κι όλα αυτά ανοίγουν την όρεξη και στην επόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει.»

Τέλος, καλεί τον λαό της περιοχής να σκεφτεί την επόμενη μέρα, να δυναμώσει το ΚΚΕ, το οποίο μάχεται έξω και μέσα στη Βουλή. Είναι το μόνο που θα μπορεί να κάνει πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση. «Ακόμη και αυτοί που με «βαριά καρδιά» στήριξαν αυτά τα κόμματα, τώρα είναι η ώρα να ξεπεράσουν τον οποιοδήποτε ενδοιασμό τους και να στηρίξουν το Κ.Κ.Ε.»
Φώτο: Αμαλία Κασαπαντωνίου συνέντευξη -κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος