ertnews.gr

Κομοτηνή: Την υλοποίηση του «Προσωπικού Βοηθού» περιμένει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ

04/01 09:05
Κομοτηνή: Την υλοποίηση του «Προσωπικού Βοηθού» περιμένει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ

Σε φάση αξιολόγησης όλων όσων υλοποιήθηκαν το 2021 σε όλα τα Υπουργεία και αφορούν τα ΑμεΑ βρίσκεται η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ. «Διεκδικούσαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια η χώρα να αποκτήσει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της, ο κος Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-1-2022) σημείωσε ότι έτσι θα μπορούν « να γίνονται συντεταγμένες πολιτικές», δηλαδή πολύ απλά, το ένα Υπουργείο να γνωρίζει τι κάνει το άλλο, η μια αρχή να γνωρίζει τι κάνει η άλλη, « ώστε», όπως σημείωσε ο κος πρόεδρος «αυτό το ασύντακτο του πράγματος να πάψει να υπάρχει».

Ερωτηθείς για το σε ποια φάση βρίσκεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης; Σημείωσε ότι «ολοκληρώθηκε κι ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού, τον κο Γεραπετρίτη, τον Υπουργό Επικρατείας τον Δεκέμβριο του 2020, συνεπώς η χρονιά του 2021 ήταν χρονιά υλοποίησης του ».
Παράλληλα, όπως είπε, υπάρχουν εμβληματικές πρωτοβουλίες αυτού του Σχεδίου δράσης που έχουν ενταχθεί σε πολύ σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο κος Βαρδακαστάνης σε αυτό το σημείο ανέφερε ως παράδειγμα την υπόθεση του προσωπικού βοηθού που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, «παρακολουθούμε πού βρίσκεται, αναμένουμε και διεκδικούμε την υλοποίησή του » ανέφερε χαρακτηριστικά , υπενθυμίζοντας ότι δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας είναι η υλοποίησή του στις αρχές του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version