ertnews.gr

Κομοτηνή: Αυξημένη η ζήτηση μπουγάτσας το καλοκαίρι

Ό,τι έχει σχέση με το φαγητό και την παράδοση, την ποιότητα και τον αγνό τρόπο παρασκευής αντέχουν στην κρίση δηλώνουν οι ασχολούμενοι με το είδος.
24/09 16:20
Κομοτηνή: Αυξημένη η ζήτηση  μπουγάτσας το καλοκαίρι

Ήταν το καλοκαίρι της μπουγάτσας αυτό που πέρασε. Κομοτηναίοι παρασκευαστές και πωλητές αυτού του γευστικού εδέσματος που έχει την δική του μακρά παράδοση στην περιοχή δηλώνουν από ικανοποιημένοι από τις πωλήσεις.

Κομοτηνή: Αυξημένη η ζήτηση  μπουγάτσας το καλοκαίρι
Ο κύριος Χασάν και ο κ. Ροδόπουλος γνωρίζουν καλά τα μυστικά της μπουγάτσας

Πολλοί από Τουρκία και Βουλγαρία επισκέφτηκαν φέτος την Κομοτηνή δηλώνει ο Απόστολος Ρορόπουλος, ιδιοκτήτης εργαστηρίου παρασκευής σημειώνοντας πως υπήρχαν μέρες που σχηματίζονταν ακόμη και ουρές έξω από τα μπουγατσοπωλεία της Κομοτηνής. Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η φετινή γιορτή του Μπαϊραμιού, περισσότεροι επισκέπτες,πολυήμερη η παραμονή τους, πιο δεκτικοί σε εδέσματα που η συνταγή τους έχει τη ρίζα τους στα βάθη της Καππαδοκίας. «Αρκετά συχνά η ποσότητα μπουγάτσας που πωλούνταν διπλασιαζόταν» δηλώνει σημειώνοντας πως οι φίλοι της μπουγάτσας είναι άτομα όλων των ηλικιών.

Ό,τι έχει σχέση με το φαγητό και την παράδοση, την ποιότητα και τον αγνό τρόπο παρασκευής αντέχουν στην κρίση δηλώνουν οι ασχολούμενοι με το είδος σημειώνοντας πως θα πρέπει τα ίδια υψηλά ποιοτικά στάνταρτ που ακολουθούνται στην παρασκευή να διατηρηθούν και στο μέλλον, προστατεύοντας οι ίδιοι το πρωινό τους που γίνεται ανάρπαστο. «Το γεγονός ότι δεν γίνεται τίποτα βιομηχανοποιημένο προσθέτει μια άλλη ιδιαίτερη γεύση στην μπουγάτσα της Κομοτηνής» δηλώνει ο κύριος Ρορόπουλος . «Η παρασκευή απαιτεί γνώση, εμπειρία κι αυτή μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Απαιτείται, ωστόσο, πολύς χρόνος για να μάθει κανείς καλά αυτή τη δουλειά» δηλώνει κι εξηγεί ότι σε πολλά εργαστήρια υπάρχει ενδιαφέρουν και από νεαρούς σε ηλικία παρασκευαστές να ασχοληθούν με το αντικείμενο.

Μετρημένα στα δαχτυλα τα εργαστήρια παρασκευής μπουγάτσας της Κομοτηνής. Με τους πελάτες να στρέφονται σ’ αυτά αναζητώντας την ποιότητα τους. «Είναι ένα καλό πρωϊνό τόσο γι αυτούς που ξυπνούν νωρίς χαράματα για να πάνε στη δουλειά τους, όσο και γι αυτούς που εκείνη την ώρα επιστρέφουν από την εργασία τους ή τη διασκέδασή τους.» δηλώνουν οι παρασκευαστές που ξεκινούν να φουρνίζουν ξημερώματα…
Φώτο:Απόστολος Ρορόπουλος ρεπορτάζ – κείμενο – φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version