Κομοτηνή: Στα ίδια μέρη βρέθηκαν ξανά μικροί μαθητές

Άκουσαν και πάλι το κουδούνι, βρέθηκαν στις γνώριμες αίθουσες, έτρεξαν στις ίδιες σχολικές αυλές. Μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής και των Γυμνασίων της πόλης που ένιωσαν ξανά όπως την πρώτη μέρα στο σχολείο. Όχι αναίτια, τρεις μήνες είχαν να το ζήσουν από κοντά…

«Χάρηκα που που είδα τους συμμαθητές μου και πάλι» δήλωσε η Ελευθερία, μαθήτρια της 4ης Τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Την συναντήσαμε λίγο πριν ακούσει ξανά τον ήχο του κουδουνιού. Πιο εκεί ο Νίκος μαθητής της 1ης Γυμνασίου. «Χαίρομαι που δεν ισχύουν πια τα αυστηρά μέτρα και μπορώ να δω ξανά τους συμμαθητές μου» δήλωσε εκείνος προσθέτοντας ότι θα μπορούν να παίζουν ξανά όλοι μαζί. «Είναι πιο ωραίο να γίνεται μάθημα πρόσωπο με πρόσωπο κι όχι πίσω από μια οθόνη» δήλωσε μην κρύβοντας την χαρά του.

Όσον αφορά για τους μήνες που προηγήθηκαν; «Δεν ήταν και πολύ ωραία γιατί ήμασταν καραντίνα αρκετές μέρες, δεν μπορούσαμε να βρεθούμε με τους φίλους και τους γνωστούς μας», δήλωσε απλά η Ελευθερία.

Ο Νίκος από την άλλη ως μαθητής του Γυμνασίου ήταν αναγκασμένος να παραμένει μπρος από μια οθόνη πέντε, έξι και επτά ώρες την ημέρα. «Πολλοί συμμαθητές μου είχαν ενοχλήσεις στα μάτια, πονοκεφάλους, όλα συμπτώματα από μια οθόνη» δήλωσε. Συμπτώματα παρόμοια αντιμετώπισε και η Ελευθερία που συχνά έβλεπε όπως λέει και το… «σύστημα να κολλάει».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος