ertnews.gr

Κομοτηνή: Στα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards οι e-Αιμοδότες του 3ου ΓΕΛ

26/06 09:10

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards, κλήθηκε να παραβρεθεί η ομάδα του e-Αιμοδότες του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021. Κεντρικό μήνυμα των φετινών βραβείων ήταν: Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!

Κομοτηνή: Στα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmile Awards οι e-Αιμοδότες του 3ου ΓΕΛΈχοντας ήδη κατακτήσει την 1η θέση στο Generation Next του ιδρύματος Vodafone, το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες διακρίθηκε και βραβεύτηκε στην κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ στα 5α YouSmile Awards του οργανισμού «ΧΑΜΟΛΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Οι μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, που δημιούργησαν την εφαρμογή (διαδικτυακή έκδοση:
https://e-aimodotes.sch.gr/civilian/ και android έκδοση: https://bit.ly/e-aimodotes), καθώς και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που τους βοήθησαν, ταξίδεψαν για το σκοπό αυτό στην Αθήνα. Η απονομή του Βραβείου έγινε από τον αγαπητό στους νέους, Stand up Comedian κ. Κώστα Μαλιάτση, ενώ παράλληλα η ομάδα δέχτηκε τα συγχαρητήρια και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας. Ζέττας Μακρή.

Βίντεο Βράβευσης: https://www.youtube.com/watch?v=rZLJJvDmCQw

Τα μαθητικά βραβεία YouSmile Awards πραγματοποιούνται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας &
Θρησκευμάτων και αποτελούν την κορύφωση της μαθητικής-εθελοντικής δράσης YouSmile. Σκοπός των βραβείων είναι η ανάδειξη των δράσεων και των πρωτοβουλιών των παιδιών, (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο), που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Στα 5α YouSmile Awards  συνολικά κατάθεσαν συμμετοχή 6.223 μαθητές από 122 σχολειά της χώρας.

Το e-Αιμοδότες βρίσκεται σε λειτουργία από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Γενικών Νοσοκομείων Κομοτηνής, Ξάνθης, Κορίνθου και Χίου, διευκολύνοντας στον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες).

Info
Προγραμματισμός Πληροφοριακού Συστήματος & Web Εφαρμογής: Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς
Προγραμματισμός Android Εφαρμογής: Λέανδρος Κουρτίδης
Γραφικά-Ήχος-Βίντεο: Βασίλειος Ευτυχιάκος
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ανδρονίκη Βερρή(ΠΕ86), Χουρμούζης Μαργαρίτης(ΠΕ03),
Αικατερίνη Αθανασούλα (ΠΕ04.04)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version