Κομοτηνή – Σισμανόγλειο: Σε νεαρής ηλικίας άτομα η πλειονότητα των κρουσμάτων με κορονοϊό

Αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Ροδόπης τις τελευταίες τρεις ημέρες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ καταγράφτηκαν: 45, 71 και 78 κρούσματα τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, γεγονός που ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμό στο “Σισμανόγλειο” με το υγειονομικό προσωπικό να βρίσκεται ήδη επί ποδός.

«Μεγάλος ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων το παρήγορο είναι ότι φεύγουν με οδηγίες στο σπίτι» ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η Ταμίας του Συλλόγου των Εργαζόμενων στο “Σισμανόγλειο” Νοσοκομείο Κομοτηνής, Μαρία Φλωροκάπη, προϊσταμένη παράλληλα του Νοσηλευτικού Προσωπικού στην Παθολογική Κλινική και στην Κλινική Covid του «Σισμανόγλειου».

«Πρόκειται», όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, «για νεαρής ηλικίας άτομα». Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την κα Φλωροκάπη, σημειώνεται έξαρση κρουσμάτων στα σχολεία. Το παρήγορο, ωστόσο, είναι ότι δεν σημειώνονται εισαγωγές, «δεν γίνονται με τη συχνότητα που γινόνταν το τελευταίο χρονικό διάστημα μέχρι τον Ιανουάριο» ανέφερε.

Στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο νοσηλεύεται ένα θετικό κρούσμα, καθώς τα υπόλοιπα διακομίζονται στα Νοσοκομεία αναφοράς όπου υπάρχουν άδειες κλίνες. «Είμαστε από την άποψη των εισαγωγών σε πολύ καλή κατάσταση» ανέφερε η κα Φλωροκάπη.

Αναφερόμενη στο θέμα του εμβολιασμού κατά του Covid σημείωσε ότι πέρσι εισάγονταν μεγάλης ηλικίας άτομα, ενώ τώρα νεαρότερης ηλικίας. « Ήταν οι ηλικίες τους μεγάλες. Με τον εμβολιασμό μειώνεται το ποσοστό των εισαγωγών» σημείωσε χαρακτηριστικά προτρέποντας «Να συμβουλεύονται οι πολίτες τους ειδικούς και να μην επηρεάζονται από την παραπληροφόρηση. Με το να μην εμβολιάζονται οι μεγάλοι έριξε το όριο των εμβολιασμών στην ηλικία των 12 ετών. Ενώ αν εμβολιαζόταν οι μεγαλύτεροι θα έμεναν τα παιδιά εκτός».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος